Aktuelno

Od naslovnice časopisa "Tajm" do Dana komunikacija – Timoti Gudmen dolazi u Hrvatsku

Festival tržišnih komunikacija koji će od 11. do 14. aprila u Rovinju okupiti kreativnu, komunikacijsku i digitalnu industriju posvećen je tipično-netipičnoj kreativnosti.

20.03.2024.

13:38

Izvor: B92.net

Od naslovnice časopisa "Tajm" do Dana komunikacija – Timoti Gudmen dolazi u Hrvatsku
Emica Elvedji

Podeli:

Ponekada nam je potreban podsetnik na sve one nematerijalne vrednosti na koje u svakodnevnoj žurbi često zaboravimo, a Timoti Gudmen, poznati umetnik i kreativac, na savršen način će povezati komunikacijsku industriju s umetnošću – i svrhom.

Nije mu stran ni soboslikarski rad, a ni naslovnica magazina "Tajm" – put do uspeha često je neuobičajen, a niko o tome ne zna više od Timotija Gudmena, novoga gosta pozornice ovogodišnjih Dana komunikacija!

Festival tržišnih komunikacija koji će od 11. do 14. aprila u Rovinju okupiti kreativnu, komunikacijsku i digitalnu industriju posvećen je tipično-netipičnoj kreativnosti koja izlazi iz granica racionalnosti i sledi isključivo sopstvena pravila, a upravo će to pokazati predavanje "You Gotta Make a Lot of Stuff Before You Can Make Stuff Like Yourself " ovoga proslavljenoga umetnika, dizajnera, ilustratora, muralista i autora.

Timoti Gudman ima jedan cilj u životu – da se izrazi autentično i u celosti. A da društvo to i prepoznaje, pokazuje činjenica da danas njegov portfolio krase ne samo prekrasni dizajni na zidovima u Williamsburgu, već i saradnja s globalnim brendovima kao što su Apple, Google, Museum of Modern Art i Yves Saint Laurent. On je umetnik u pravom značenju te reči, a njegove ilustracije imaju važan zadatak: one pokreću značajne dijaloge o životu i kreativnosti.

Kontinuirano pronalazi nove načine za razgovor o važnim temama, bilo to ukrašavanje košarkaškog terena u školi u Bruklinu ili dizajniranje patika za Nike. Poznati kamioni za odvoz smeća iz Njujorka ukrašeni crtežima, ali ukrasi na zidovima trendi hotela u Njujorku – sve je to delo ovog kreativnog genijalca koji ne prihvata granice i svoju umetnost ne ograničava lokacijom i formatom, s toga se ona nalazi čak i na majicama popularnog branda Uniqlo. Međutim, Gudmanova se umetnost ne ističe samo svojom raznovrsnošću, već i snažnim uticajem koji ima na društvo.

"Uz neverovatan kreativni izraz, posebnost Gudmenovog rada je u tome što su mentalno zdravlje, politika i ljubav samo neke od tema koje stavlja u fokus u svom stvaranju. Na Dane komunikacija dolazi s vrlo ličnim zadatkom– želi se, u društvu sudija festivala, vratiti na sami početak i ponuditi svoj odgovor na večno pitanje za industriju, ali i izvan nje: kako definisqati značenje? Nestrpljivi smo sve saznati u Rovinju", poručila je Anđela Buljan Šiber, članica organizacijskog odbora festivala.

Matija Habljak

Podsetimo, već je objavljen festivalski raspored te najavljen niz predavača izuzetnog postava tipično-netipičnih Dana komunikacija – sudijama će se u Rovinju pridružiti i svetski poznati bihevioralni ekonomista, psiholog i naučnik koji se bavi ljudskim ponašanjem Dan Arieli; kreativni buntovnik iz Azije s više od hiljadu priznanja za svoj rad Judžin Čeong powered by ENNA; stručnjakinja svetskoga glasa koja naukom dekonstruiše stres i motivaciju Šivi Džervis; vodeći komunikator Googleova AI Laba Dipmajnd, Spejseksa i Fejsbuka Deks Hunter-Torik poverd baj Gugl; prva advokatica specijalizovana za regulacije i autorska prava video-igara koja će nas povesti na putovanje kroz kontroverzni metaverse Mikejla Mantegna; neurolog svetskoga glasa i predvodnik nove generacije marketinških lidera Moran Serf paverd by Hrvatski Telekom; osnivač viralnih Fejsbuk stranica UNILAD i LADbible i jedan od prvih koji su shvatili koliko društvene mreže mogu biti istinski uticajne Aleks Partriže paverd baj Konzum; najveći prankster današnjice u još jednoj proslavljenoj ulozi Obah Batler; brend-strateg svetske reputacije koji stvara jedinstvena iskustva brendova, predvodeći ih do njihovih poslovnih ciljeva Brajan Kolins; globalno nagrađivani govornik, autor i komunikacijski trener koji kompanije, menadžere i lidere pretvara u majstore komunikacije Marnik Vandebruk; marketinška stručnjakinja specijalizovana za rast brendova, te autorka bestselera The Laws of Brand Storytelling Jessica Gioglio – te niz drugih velikih svetskih imena industrije koja će ponuditi neprocenjiva iskustva, zavidna znanja i vrhunske uvide.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svetskih tržišnih lidera informacije o učešću mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih iventova na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – i ovoga će proleća u rovinjskom Loneu dočekati sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na službenim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeća je strukovna udruga u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizira nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica djeluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia dio svetske mreže IAB Global Network.

Pratite nas na službenim Fejsbuk i LinkedIn stranicama, a više o HURA-i saznajte na www.hura.hr.

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko tržište je ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.

Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Fejsbuku i LinkedInu.