Aktuelno

Veliki mesečni horoskop za april 2024: Ovan u prejakom iskušenju, Lav – vruće strasti

Saznajte šta vas očekuje tokom aprila 2024. godine; horoskop je pripremila astrološkinja Olga Savić, veneraspapilotnom.com

01.04.2024.

10:59

Izvor: superžena

6
Veliki mesečni horoskop za april 2024: Ovan u prejakom iskušenju, Lav – vruće strasti
Profimedia

Podeli:

Dok se proleće lagano odmotava pred nama i poziva nas da zakoračimo u boje i mirise okupane suncem, planete igraju svoj ples – u april ulazimo sa Suncem i Merkurom u znaku Ovna, Jupiterom i Uranom u znaku Bika. Mesec je u znaku Strelca, Pluton u znaku Vodolije. U znak Riba se smestilo društvance sačinjeno od Marsa, Saturna, Venere i Neptuna. Baš ovaj stelijum planeta u Ribama ukazuje na velike promene u raspoloženjima, neizvesnost i pojačanu osetljivost kojima smo toliko podložni u poslednje vreme.

Prvog aprila – Merkur u znaku Ovna kreće retrogradnim hodom. Ne, nije "aprililili" i nije prvoaprilska šala – narednih 25 dana bićemo skloni da se sapletemo na rečima, u komunikaciji, kasnićemo, menjati planove, biti u fazonu nesporazuma, imati probleme sa informacijama, vezama i u saobraćaju. Ovo nije dobar period da se zaletimo u dogovorima, u kupovini, u saobraćaju ili na rečima – sada je vreme u kojem važi "tri puta meri, jednom seci". No, s druge strane gledano – bićemo u prilici da ostvarimo nešto što smo propustili, da pronađemo nešto što smo izgubili, da dobijemo još jednu šansu u nekim situacijama, da obnovimo neke kontakte koji su prekinuti. Ovo je takođe period kada informacije koje su nam bile nedostupne ili sakrivene izlaze na površinu. Bar što se Merkura tiče – april obećava igranku bez prestanka – onu u kojoj će nam u nekim trenucima biti ludo zabavno, a u drugim ćemo želeti iz kože da iskočimo od nervoze.

Petog aprila – Venera iz znaka Riba prelazi u znak Ovna, gde će boraviti do 29. U emotivnom smislu – imaćemo potrebu da osvajamo...a i nas će osvajati! Strasti se lako bude, zaljubljuje se u treptaju oka. Sve u fazonu "zaljubim se pet-šest puta u roku od tri minuta". I u partnerskim odnosima će biti povišenih energija i sklonosti ka raspravama – no, vatra rasprava se lako zameni vatrom strasti. Prava planeta za buđenje u svakom smislu! I u poslovno-finansijskom smislu nam sledi pokretanje – tu su novi načini zarade, novi poslovni angažmani, ideje koje sada možemo materijalizovati.

Osmog aprila nas čeka mlad Mesec i totalno pomračenje Sunca u znaku Ovna, znaku koji predstavlja nove početke – pred nama je period velikih promena – nešto mora da se "pomrači", ugasi – da bi se rodilo nešto novo. Neko mora da ode, da bi došao neko drugi. Završetak i početak idu ruku pod ruku. Ne zaboravite da je pomračenje okidač za događaje – koji ne moraju nastupiti brzo, već u narednih šest meseci.

U periodu od 5. do 12. aprila Mars i Saturn će biti u konjunkciji u znaku Riba – dve malefične planete jedna uz drugu – Mars koji pokušava da nagazi gas...i Saturn koji drži kočnicu. Nisu ovo jednostavni dani, možemo se osećati pod velikim pritiskom okolnosti (ili drugih ljudi), možemo se suočiti sa neprijatnim situacijama, porazima, lomovima.

Devetnaestog aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Jer, vreme je za više uživanja – u suncu, u hrani, u opuštenosti, u svim životnim zadovoljstvima.

Dvadeset i četvrtog aprila imamo pun Mesec u znaku Škorpije – emotivno, mentalno i fizički dosta naporni dani, isključivost, ljubomora, tvrdoglavost, posesivnost.

Poslednjeg dana aprila Mars iz znaka Riba prelazi u znak Ovna. Vreme je za buđenje.

Srećno!

Detaljna dešavanja u aprilu za svaki znak pogledajte u velikom horoskopu Superžene - tu vas čeka dnevni, nedeljni, mesečni i godišnji horoskop.