Aktuelno

Danas je potpuno pomračenje Sunca: Evo šta ovo znači za svaki znak

Ovo je prilika koja se događa jednom u životu, kažu astrolozi, jer se potpuno pomračenje Sunca pojavljuje samo jednom u 400 godina na istom mestu.

08.04.2024.

14:54

Izvor: Večernji.hr

4
Danas je potpuno pomračenje Sunca: Evo šta ovo znači za svaki znak
Dean Drobot/Shutterstock

Podeli:

Usred smo sezone pomračenja - dvonedeljnog perioda koji je obeležen pomračenjem Meseca i Sunca. A, kako je pomračenje Meseca već iza nas, danas je vreme za potpuno pomrčenje Sunca, piše The Sun.

Međutim, ovo pomračenje biće vidljivo samo iz SAD-a, jer za doživljaj potpunog pomračenja potrebno je putovati u ono što se naziva staza potpunosti. Samo određena mesta mogu videti potpuno pomračenje zbog određenih razmera. Iako nećemo moći da ga vidimo, današnje potpuno pomračenje Sunca događa se u neustrašivom znaku Ovna, što znači da će imati različite uticaje na različite horoskopske znakove.

Ovan

"Pomračenje će se dogoditi u znaku Ovna, što znači da će oni rođeni u ovom znaku osetiti gnev Sunca", upozorio je slavni vidovnjak i astrolog Inbaal Honigman. "Ovan je direktan i neustrašiv vatreni znak, koji se rado direktno suočava s velikim odlukama. Pomračenje Sunca teško je vreme za Ovnove, jer je njihova direktnost dovedena u pitanje, a tajnovitost je favorizovana u odnosu na grubu iskrenost."

Lav

Nisu samo Ovnovi ti koji moraju biti spremni na neke promene - to treba učiniti i Lav. "Sunce je samo po sebi vladar znaka Lava, tako da će ovaj znak biti pod uticajem pomračenja", rekao je Inbaal. "Lavovi vole da im se dive i da budu viđeni, uživaju u pažnji i pozitivnom potkrepljenju. Senovita priroda pomračenja mogla bi da vrati Lava nazadna Zemlju i oni će se s tim teško boriti."

Blizanci

Blizanci će imati koristi od pomračenja, jer će doneti navalu društvene energije koja je savršena za ove "društvene leptire". Prolazite kroz ličnu metamorfozu, uspostavljajući odnose s onima koji dele vaše vrednosti i ciljeve. Možda će doći do nekih promena u vašem društvenom krugu dok gravitirate ovim novim vezama.

Devica

Slično tome, Device će imati priliku da prođu kroz duboko duhovno buđenje. Potrudite se da izbegnete preterano analiziranje. Odvojite vreme da razmislite o tome šta stvarno želite pre nego što se posvetite izboru u ovom trenutku. Održavanje otvorenih opcija može vam pomoći da se snađete u situaciji s više lakoće i samopouzdanja, bez premišljanja o svojim odlukama.

Bik

Suočavanjem sa svojim strahovima i zaranjanjem u svoju podsvest, možete steći dublje razumevanje sebe. Shvatićete da su mnogi vaši strahovi stvoreni u vašem umu i da nisu bazirani na stvarnosti.

Rak

Možda mislite da ste sve već razotkrili. Ali zapravo, imate toliko neiskorišćenog potencijala. Predložite nešto novo ljudima u svom životu ili poslu i pokažite im da u vama još uvek ima iznenađenja.

Vaga

Umesto da odmah odbacite sve što vas muči, razmislite kako možete promeniti situaciju. Šta možete pridoneti dinamici? Kako možete promeniti svoje ponašanje u korist sveta oko sebe? Malo razmislite.

Škorpija

Ako se suočavate sa stalnim problemima sa svojim saradnicima, možda je vreme da razmislite o novom pristupu komunikaciji s njima. Razmislite o dovođenju treće strane da posreduje u situaciji. To može pomoći u rešavanju problema uz minimalnu dramu, omogućujući miran razgovor.

Strelac

Kako biste u potpunosti obogatili svoj susret s pomračenjem, razmislite o usmeravanju svoje kreativnosti u umetnički poduhvat. Bilo da se radi o fotografisanju pomračenja ili izražavanju emocija pisanjem, podelite svoju jedinstvenu perspektivu sveta sa svetom.

Jarac

U poslednje vreme više volite da provodite vreme kod kuće. Gnežđenje i povezivanje sa svojim domom može biti korisno iskustvo. Zapravo, možete čak razmisliti o organizaciji večere s nekoliko prijatelja kako biste uživali u dobrom vremenu u privatnosti svog doma.

Vodolija

Vi dajte najbolje od sebe drugima. Iako je toliko davanja vredno divljenja, ne zaboravite da brinete i o sebi. Odmorite se, umesto da stalno trčite naokolo pokušavajući svima drugima da ugodite.

Ribe

Prebacite fokus s nedostatka na ono što imate. Pokušajte da negujete osećaj mira sa sadašnjošću. Ironično, osećati se dobro gde ste upravo sada, moglo bi privući bolji život.

Ovo potpuno pomračenje Sunca smatra se posebno srećnim, pa je dobro vreme da iskažete svoje želje i namere za ostatak godine. Iskoristite ovo vreme kao drugu priliku za Novu godinu, preuzmite inicijativu i isprobajte nove stvari.

"Kako fantazije preuzimaju narativ, ciljevi za budućnost postaju očigledniji", rekao je Inbaal. "Može se vrlo jasno videti da su promene potrebne - i koje su to promene. Izražavanje u prirodi prigodno je u vrijeme pomračenja Sunca, prihvatajući vreme sene i vizualizujući da će stvari biti drugačije kada se Sunce vrati."