Aktuelno

Ovi horoskopski znakovi imaju najgoru narav: Čuvajte se njihovog besa

Sasvim je u redu imati loš dan, ali na ponašanje u tim momentima i te kako treba obratiti pažnju.

04.04.2024.

11:41

Izvor: Večernji.hr

10
Ovi horoskopski znakovi imaju najgoru narav: Čuvajte se njihovog besa
Monkey Business Images/Shutterstock

Podeli:

Svako se od nas bar jednom naljutio na prijatelja koji to nije zaslužio ili opsovao nekoga koga ne poznaje i to je normalno, ali ovakvo ponašanje postaje problematično ako se događa stalno i uz nedostatak kontrole. Možda je to šef koji šalje ljute poruke zbog najmanjih grešaka ili osoba koja pukne kada nestane interneta - šta god bilo slučaj, ovi ljudi bi mogli biti istog horoskopskog znaka.

Za njih astrolozi tvrde da su osobe koje imaju najgoru narav.

Lav

Ovaj znak može biti život zabave, ali oni takođe mogu biti svadljivi i odbrambeni. Pod vladavinom Sunca, Lavovi veruju da su središte svemira i 'ne podnose dobro kritike', kaže astrološka kolumnistkinja Bella Nguen. 'Kad je njihov ego oštećen, mogu pokazati prilično lošu narav', slaže se astrološkinja Rejčel Kuban. "Ali, često je ovo vatrena reakcija za maskiranje ključnih osećaja boli i nesigurnosti. Dobra stvar je što je njihov bes obično prolazan. Najčešće će ih laskanje umiriti i vratiti njihovom veselom karakteru", objašnjava astrološkinja Džil Loftis.

Rak

Da li ste iznenađeni što na ovom spisku vidite osetljivog i brižnog Raka? Iako ne gube živce u tradicionalnom smislu, njihova ćudljivost može biti jednako oštra. "Male stvari mogu izazvati njihove emocije, što dovodi do napada besa", ističe Nguen. "To se obično događa kada osećaju da su svi protiv njih. Nije neobično da prvi napadnu u ime svoje odbrane. Takođe, nikad ne zaborave napad. Nikad", dodaje astrološkinja Alis Smit.

Devica

"Ljutnja Devica proizilazi iz njihovog perfekcionizma", primjećuje Smit i dodaje: "A u nesavršenom svetu može biti puno toga zbog čega bi se uznemirili- Na poslu ih mogu hladnokrvno odbiti ako traže produženje roka, ili ako živite s njima, pripremite se da osetite njihov bes ako ste 'pogrešno složili' veš. A kad se jednom svađaju, neće odustati, jer Device su sjajne u verbalnoj raspravi".

Jarac

Jarac je sličan Devici po tome što voli da se stvari rade na određeni način, naročito u vezi s bilo čim što ima veze s njihovim poslom ili karijerom. Budući da je njihova vladajuća planeta Saturn, planeta odlučnosti i nagona, ovaj znak je "vrlo tvrdoglav i nepokolebljiv", primjećuje Nguen, dodajući da se "ljute kada stvari ne idu prema njihovom planu’"."Na površini deluju hladnokrvno, smireno i sabrano, no ipak imaju opsesivne tendencije i teško uspevaju da kontrolišu svoj temperament kada se njihovi strogi rasporedi ne izvršavaju savršeno’, objašnjava Kuban.

Škorpija

Misteriozne Škorpije skrivaće svoja prava osjećanja po svaku cenu, ali kad njihov bes prestane, očekujte da će vas ubosti. "Lako ih je povrediti i prilično su osvetoljubivi te vam verojatno neće unapred reći šta osećaju", kaže Kuban. Neće vikati, umesto toga svoj bes pokazuju kroz manipulaciju i podmuklost. I ne očekujte da će brzo preboleti svoja osećanja. "Mogu dugo zadržati ljutnju, a izmislili su izreku da je osveta jelo koje je najbolje servirati hladno", dodaje Smit.

Ovan

Kad pomislite na lik u crtanom filmu lošu narav - crvenog lica, iz kojeg se dimi - ovo je Ovan. Vodi ih Mars, planeta strasti i energije, pa kada stvari ne idu po planu, Ovan se bori da obuzda svoj bes. "Kao prvi znak Zodijaka, Ovan je poznat po nestrpljivosti i kratkom fitilju", kaže Nguen. "Oni imaju tendenciju da prvo deluju, a kasnije razmišljaju kada su ljuti." Međutim, postoje dobre vesti za ljude koji imaju posla s Ovnom. "Ovo je znak koji brzo eksplodira, a zatim nastavlja dalje", kaže Lofits.