Roditeljstvo

Osam stvari koje samo mame mogu da podnesu – i redovno ih rade

Mame mogu sve, zar ne?...

01.07.2024.

10:02

Izvor: miss7mama.24sata.hr/Ema Jurić

2
Osam stvari koje samo mame mogu da podnesu – i redovno ih rade
fizkes/Shutterstock

Podeli:

Kada postanete roditelj, učinićete mnogo "gadnih" stvari koje niste mogli ni da zamislite. Dovoljno je loše što morate brisati kakicu s nečije guze pune dve i po godine - ali jeste li znali da ćete tu kakicu i proučavati? Ne kažemo da očevi ne prolaze kroz iste patnje kao i majke i ne učestvuju u celom procesu, ali majke su ipak te koje provode najviše vremena sa svojim bebicama, i zbog toga često iskuse i naprave ono čega su se nekada pre užasavale.

Evo 8 '"super-odvratnih" stvari koje mame moraju redovno da rade.

Brisanje sekreta iz nosa golim rukama

Šta drugo da uradite ako vašem detetu curi slina, a pri ruci nemate maramicu?

Mirišete stvari kako biste odredile šta su

Da li je to kakica? Da li je to povratio ili je nešto drugo? Hm, samo je jedan način da se proveri...

Njušenje zadnjice

Pre nego što dobijete decu, ne pada vam na pamet da približite nos i onjušite nečiju pozadinu, ali, kako drugačije osetiti da li je pelena puna?

Nošenje majice na koju je dete bljucnulo, bez namere da je presvučete

Da, vidite da je nešto na majici i što je najbolje, možete to i nanjušiti. Ali, kakva je svrha od oblačenja čistog, kada ćete se opet presvlačiti za 20 minuta?

Kopanje tuđeg nosa

Naravno da malo dete ne zna samo izduvati nos, pa ako primetite nešto u njemu, verovatno ćete to iskopati sami, bez gađenja, bez užasavanja, jer  ne možete sebi dozvoliti da vidite nešto u nosu i da se toga ne rešite.

Dozvoljavanje deci da povrate po vama

Kada je deci loše i osete potrebu za povraćanjem poprilično su ranjiva i znaju da se stisnu uz mamu, jer trebaju utehu. Zato, kada krene povraćanje, mame najčešće dozvole deci da to obave po njima, a onda sledi pranje i presvlačenje.

Istraživanje kakice

Boja, količina, tekstura...sve treba dobro proučiti kako bi se otkrile potencijalne opasnosti i bolesti.

Hvatanje neželjene i prožvakane hrane u ruku

Ako neka hrana "nije dovoljno dobra" za vašeg mališana, vrlo verovatno će u neprepoznatljivom stanju završiti u vašoj ruci, pe nego što stignete da dodate salvetu ili nešto slično čime ćete to uhvatiti.