Roditeljstvo

Ovo je najveća greška koju moderni roditelji prave

Nekada se, sa željom da se deci pruži najbolje, prave i greške.

08.07.2024.

14:51

Izvor: Yumama

0
Ovo je najveća greška koju moderni roditelji prave
PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Podeli:

Roditelji daju sve od sebe da rade ono što smatraju da je najbolje za decu, u to nema sumnje. Savremene mame i tate opterećene su brojnim obavezama, pritisnuti svakodnevicom, pa često nemaju mnogo vremena za decu, iako bi verovatno i sami želeli da je drugačije.

Taj nedostatak vremena s decom često nesvesno pokušavaju da nadomeste kupujući mališanima najrazličitije stvari, od najnovijih igračaka, preko odeće, do novih uređaja. To rade u želji da usreće svoju decu, a stručnjak za razvoj dece Loren Mehija upozorava da je to jedna od najvećih grešaka koju prave.

"Jedna od najvećih grešaka koju pravi generacija modernih roditelja je verovanje da možemo da kupimo svojoj deci magično detinjstvo. A u realnosti, magično detinjstvo znači... biti dete", savetuje Loren Mehija.

Ona je roditeljima poručila da puste decu da budu deca, a to znači da imamo na umu da mališani mnogo više uživaju u jednostavnim stvarima, poput igranja napolju, u barama, blatu, u jurnjavi za loptom, nego u 74. igrački koju bismo da im kupimo.