Uređenje doma

Uskršnja dekoracija počinje: Samo pratite ove super ideje i dom će vam biti prelep FOTO

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da obeležimo ovaj poseban period je ukrašavanje naših domova.

15.04.2024.

14:31

Izvor: Ženski magazin

0
Uskršnja dekoracija počinje: Samo pratite ove super ideje i dom će vam biti prelep FOTO
Lithiumphoto/Shutterstock

Podeli:

Tradicionalne uskršnje dekoracije donose svežinu, boje i toplinu u naše prostore, stvarajući atmosferu koja obiluje optimizmom i veseljem. Dok se približavamo Uskrsu, mnogi od nas traže kreativne načine da svoj dom učine još lepšim i ugodnijim za porodicu i prijatelje koje će ugostiti tokom praznika.

Danas ćemo zajedno sa vama istražiti neke zanimljive ideje, odnosno uradi sam uskršnje dekoracije koje će dati onaj poseban šmek vašem domu. Bilo da se radi o jednostavnim projektima sa materijalima koje već imate kod kuće ili o nešto zahtevnijim zanatskim projektima, cilj je da vas inspirišemo da stvorite jedinstvene i prekrasne ukrase koji će oživeti vaš prostor.

Krenimo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Velvet Musings | Vera (@velvetmusings)

JEDNOSTAVNA DEKORACIJA ZA CENTAR STOLA

Budimo realni, kada je Uskrs u pitanju, epicentar dešavanja je upravo trpezarijski sto. Zašto ga onda ne biste počastili jednim lepim centralnim elementom poput ovog koji vidite u snimku? Jednostavno je! Sve što vam je potrebno jesu jaja na kojima ćete ispisati "USKRS", malo dekorativne mahovine, veštačkog cveća i naravno - šolja omiljenog napitka. Dobra stvar u vezi ove dekoracije je što jako lepo izgleda i blizu prozora u dnevnom boravku.

SIMPATIČNO USKRŠNJE DRVO

Prvo pripremite jelku, postavite je na čvrstu podlogu i po želji je obojite pastelnim bojama. Zatim dodajte uskršnje ukrase, pričvršćujući ih lepkom ili kako god da ste zamislili u svojoj glavi (zapamtite - sve je stvar dobre ideje i bujne mašte!). Primera radi, možete dodati i male korpice ili posudice na jelku kako biste u njih stavili šarena jaja ili poslastice. Vaše uskršnje drvce biće spreman ukras koji će uneti praznično raspoloženje u vaš dom. Budite kreativni i prilagodite ga prema svom ukusu i stilu!

ŠARENA STAKLENA KUGLA SA JAJIMA I CVEĆEM

Sigurni smo da u svom domu već imate jednu lepu staklenu kuglu, vazu ili neku sličnu staklenu posudu. Postavite šarene uskršnje ukrase unutar nje: možete koristiti različite vrste ukrasa poput jaja, zečića, cvetića i drugih prolećnih simbola. Pobrinite se da raspored bude privlačan i da se ukrasi lepo vide. Stavite sitno cvće ili cvetni aranžman unutar kugle pored uskršnjih ukrasa. Lale su, kao što vidite, savršen način da svoj stočić u dnevnoj sobi načinite fokusnom tačkom za tren oka!

VESELA KORPICA ZA PRAZAN UGAO U SOBI

Za izradu ovog projekta potrebna vam je stara plastična korpa, dekorativna traka i puuuuuno šarenih (tačnije: najbolje pastelnih) balona. Uostalom, pogledajte i sami kako to izgleda na snimku, i potrudite se da kopirate ideju. Poneko šareno jaje, i obavezan dodatak - slatki meda u korpi, i imate savršen recept za držanje pažnje mališanima koji će vam doći u posetu tokom uskršnjih praznika!

STALAK ZA VOĆE POSTAJE STALAK ZA IZLOŽBU JAJA

Ukoliko ove godine planirate da se zaista potrudite oko farbanja jaja, i već imate svoje omiljene boje spremne za akciju, predlažemo vam da onda ta jaja i pokažete svojim gostima, onako kako dolikuje! Pogledajte dobro po svojoj kuhinji, pronađite neki stari stalak za voće ili slićan predmet koji može poslužiti kao opcija za izlaganje ofarbanih jaja. Zatim dodajte malo mahovine na dno svake korpice i udobno smestite svoja remek dela!

Nadamo se da su vam se ove ideje dopale i da ćete ove godine isprobati bar jednu. Uživajte i dobro se zabavite sa svojim najmilijima!