Uređenje doma

Želite da imate terasu na kojoj će vam zavideti i komšije? Onda primenite ovaj trik

Neka vaša terasa bude oaza mira. Sve komšije će vam pozavideti, a treba vam samo ovaj trik.

13.05.2024.

14:45

Izvor: Krstarica/M.S.

0
Želite da imate terasu na kojoj će vam zavideti i komšije? Onda primenite ovaj trik
Anna Nahabed/Shutterstock

Podeli:

Letnja sezona je pred vratima, a vaš balkon čeka da postane vaša mala oaza za opuštanje i uživanje. Ne treba vam mnogo novca, već samo malo truda i mašte. Ovo su najnoviji saveti za uređenje terase koji će je pretvoriti u mesto za sve prilike.

1. Dodajte boju i toplinu: Osvježite pod terase sa podnim oblogama od plastike u imitaciji drveta ili tepihom koji imitira travu. To će dati toplinu i udobnost vašem prostoru na otvorenom.

2. Izaberite nameštaj mudro: Odlučite se za nameštaj koji je otporan na vremenske uslove, poput seta za sedenje od drveta ili moderne palete koje možete lako preoblikovati. Dodajte udobne jastuke i jastučiće za dodatni komfor.

3. Posadite biljke: Uzgojite začinsko bilje i cveće koje će oplemeniti prostor i uneti prirodnu svežinu. Lavanda, neven i ruzmarin ne samo da će osvežiti vazduh već će i odbiti dosadne insekte.

4. Izaberite rustične saksije: Postavite biljke u rustične saksije od drveta ili terakote kako biste dodali šarm i karakter vašem balkonu.

5. Osvetlite prostor: Dodajte osvetljenje koje će stvoriti intimnu atmosferu. LED lampe i solarni reflektori su odličan izbor za osvetljenje terase i stvaranje romantične atmosfere.

Sa ovim jednostavnim savetima, vaša terasa će postati omiljeno mesto za opuštanje i uživanje tokom cele godine.