Uređenje doma

Uradite ovih pet stvari i imaćete savršenu letnju kuhinju

Tokom leta tražimo beg van grada, a vikendica ili dvorište odličan su izbor za uživanje u letnjim danima i noćima.

20.06.2024.

10:27

Izvor: Jutarnji.hr

0
Uradite ovih pet stvari i imaćete savršenu letnju kuhinju
brizmaker/Shutterstock

Podeli:

Postavljanje letnje kuhinje na terasu ili u dvorište ima mnoge dobrobiti. Među njima su druženje na otvorenom preko dana, ali i toplih letnjih večeri, te kuvanje bez neželjenih mirisa i podizanja topline u dnevnoj sobi. Da bi vaša letnja kuhinja izgledala što privlačnije i bila što praktičnija, tu je pet saveta koji će vam biti od koristi.

1. Kameni roštilj

Za letnju kuhinju, kameni roštilj je najbolji izbor i kada je reč o funkcionalnosti i kada je reč o izgledu. Hrana pripemljena u ovakvom roštilju ima poseban ukus, a kuvanje u njemu pravi je doživljaj i za domaćina i za goste.

2. Rustični nameštaj

Kombinacija kamena i drveta najbolji je izbor kada je u pitanju nameštaj, jer će letnjoj kuhinji doneti pravi rustični ugođaj. Umesto stolica, na otvorenom prostoru možete odabrati tradicionalne drvene kupe.

3. Trpezarija s ukrasnim kamenčićima

Mozaik od sitnih kamenčića, osim što izgleda odlično u spoljašnjoj trpezariji - na podu ili zidu terase, dobar je izbor za prostore na otvorenom, jer uspešno "skriva" prljavštine koje vetar može da nanese. Ako je sitno kamenje iskorišćeno i kao podna obloga, kišnica će jednostavno oteći kroz žlebove i odneti prljavštinu s poda.

Ground Picture/Shutterstock

4. Zatvorena letnja kuhinja

Ako je zastaklite, letnju kuhinju možete koristiti i po lošijem vremenu. Zastakljeni prostor veća je investicija, ali ako je napravite funkcionalnom, tako da vrata i prozori imaju više mogućnosti otvaranja, uživaćete u njoj veliki deo godine.

5. Letnja kuhinja sa letnjikovcem

Osim što štiti od hlada, letnjikovac odlično izlgeda u svakom dvorištu, naročito ako je od prirodnih materijala. Kad napravi hlad, možete provoditi vreme u letnjoj kuhinji, nezavisno od toga u koje doba dana u nju udara sunce.