Uređenje doma

Bela kuhinja može izgledati dobro samo ako uradite ovo

Bele kuhinje su bile izuzetno popularne, ali sada sve manje, pa evo kako da ih osvežite da ne budu dosadne.

04.07.2024.

8:38

Izvor: Jutarnji.hr

0
Bela kuhinja može izgledati dobro samo ako uradite ovo
Kowit Phatipreechakul/Shutterstock

Podeli:

Bele kuhinje su bile gotovo neizostavan trend u uređenju enterijera do pre nekoliko godina. Kako u posljednje vreme, ipak, naglasak dobijaju one u hladnim nijansama poput nežno zelene ili u boji drveta, bele mogu delovati dosadno. Da bi se to izbeglo, portal Houseandgarden donosi četiri jednostavna predloga kako ih "oživeti" detaljima.

1. Otvorene police

Nema potrebe da zaklanjate od pogleda posuđe, namirnice i druge stvari koje obično držite u kuhinji. Otvorene gornje police beloj kuhinji će tako dati na "životu", a na neku od njih možete staviti i cvet.

2. Neravni oblici

Ovaj savet se prvenstveno odnosi na one koji tek daju na izradu belu kuhinju. Razmislite o ovalnim ivicama ili dodatnim optvorenim policama neravnih oblika. Na taj način ćete skrenuti naglasak s bele boje.

3. Nove ručke

Zamena ručki povoljan je i jednostavan zahvat koji možete obaviti sami. Odaberite boju koja će odgovarati drugim detaljima u kuhinji. Izbor je šarolik, pa tako možete birati i neke koje će dati omaž određenom stilu ili periodu.

4. Zidni ukrasi

Ako ne želite da kupujete nove ukrase, možete ofarbati neutralne posude od cveća i pričvrstiti ih uz zid ili iskoristiti šarene poklopce od sudova koje više ne koristite.