Aktuelno

Veliki nedeljni horoskop: Škorpije ne podnose saradnike, Jarčevima kuca prošlost na vrata

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 12. do 18. septembra 2022. godine. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

Nedelja, 11.09.2022.

12:04

Izvor: B92

Veliki nedeljni horoskop: Škorpije ne podnose saradnike, Jarčevima kuca prošlost na vrata

Podeli:

OVAN

Hrana

Stomačni deo je prilično osetljiv ovih dana i trebali biste da to imate na umu prilikom planiranja obroka na dnevnoj bazi. Izbegavajte sve ono što vam iritira želudac i donosi probleme sa varenjem.

Ljubav

Strpljenje vam baš i nije najjača stavka ovih dana. Doduše, nije vam ni zameriti – razvučeni ste na sto strana, ne znate gde ćete pre, gomilaju se stvari koje morate rešavati koliko odmah. Partner nije u fazonu da vas razume, iako većim delom prolazi kroz nešto slično. Tako vas dvoje kroz nerazumevanje i povremene verbalne obračune gurate kroz ove dane. Neko jednostavnije, neko komplikovanije, zavisi koliko ste vas dvoje kao par spremni da iskulirate i prilagodite se. Slobodni – jaki impulsi će vas gurati u strasne početke. Šta će od tih početaka biti – videćemo. A bivši imaju impuls da se javljaju vama.

Posao

Veliki deo gorepomenute nervoze proizilazi baš iz ovog segmenta. Sa saradnicima kao da pričate različitim jezicima a svako malo se dogodi neka nepredviđena situacija ili promena plana u poslednjem trenutku. Odnos sa kolegama je takav da ste svesni da MORATE da radite zajedno, ali tu razumevanja nema ni u tragovima. Funkcionišete zato što ne možete jedni bez drugih i što to vaše funkcionisanje ipak donosi solidne rezultate. Finansijski deo će nešto malo živnuti i pored pojačanih troškova.

Zdravlje

Alergije, glavobolje, povrede, problemi sa sinusima i stomačnim delom.

*ALT

BIK

Hrana

Prijaće vam salate, obroci sa manje mesa i mlečni proizvodi sa smanjenim procentom masti. Generalno gledano, vi ste u periodu kada možete napraviti velike promene u segmentu ishrane.

Ljubav

Slobodnim Bikovima je ovo savršen period za flertovanje, za svakovrsna dešavanja po pitanjima ljubavi, želja, strasti. I biće tu svega – pomalo prošlosti, a mnogo više novog, iskričavog, zabavnog. Možda se i po koja tajnovita tajna provuče na vašem ljubavnom repertoaru. U svakom slučaju – događaji će ići brzo, a u kom pravcu će vas odvesti – e o tome trenutno baš i ne treba razmišljati. Zauzeti Bikovi – biće povremenih tenzija, trudili se ili ne trudili da ih izbegnete. Naći će se na kraju neko kompromisno rešenje, ali generalno gledano – trenutna atmosfera u vašim emotivnim relacijama vam baš i ne prija.

Posao

Ukoliko očekujete informaciju ili odgovor po pitanju poslovnog angažovanja (bilo da je dodatni posao ili nov poslovni početak), to trenutno nikako da stigne do vas. Eventualno bi postojala šansa na samom kraju radne nedelje. S druge strane – sve što se vezuje za poslovnu papirologiju u nekoj je fazi zastoja ili na dnevni red isplivavaju greške iz prethodnog perioda. Ne mora da znači da ste vi za te greške krivi, ali ispada da ćete vi morati da ih ispravljate. Finansije – minijaturni pomaci na bolje.

Zdravlje

Problemi sa sinusima, glavoboljama, spavanjem. Stariji – oscilacije pritiska.

*ALT

BLIZANCI

Hrana

Nemojte da zavaravate glad usputnim zalogajima I grickalicama, već pronađite dovoljno vremena da sebi pripremite i organizujete dobar i zdrav obrok.

Ljubav

Emotivno – sledi vam ispravljanje krivih Drina. I to sa vrlo promenljivim uspehom. Partner i vi ste prikazani kroz opozitne znake, obe planete retrogradne – oboje kopate po prošlosti, po greškama, po starim temama i dilemama – i naravno, ne uspevate da pronađete rešenje, ali zato uspevate da nervirate jedno drugo. U suštini, oboje želite mir – ali birate pogrešne puteve da dođete do njega. Slobodni Blizanci – ako vam sa jedne strane provejava prošlost, a sa druge blicaju noviteti – na koju ćete se stranu vi okrenuti? Najverovatnije na onu koja u vama budi strast, koja vas pokreće i daje adrenalin.

Posao

Dosta toga stoji u mestu ili se pomera milimetarski polako, koliko god da vi sa Marsom u svom znaku gurate napred. Najpre stoji sve ono što se vezuje za pregovore i dogovore, a onda i sve ono što se vezuje za rešavanje dokumenata ili bitne poslovne papirologije. U dogovorima će vas kočiti ljudi koji zakeraju, predomišljaju se ili su suviše spori. U rešavanju papiroloških pitanja će vas kočiti birokratija ili problemi sa tehnikom. Budite kreativni i uporni, pronaći će se rešenja za sve, samo će biti potrebno vreme.

Zdravlje

Problemi sa kožom, ekcemi, pojačan rad žlezda, osetljivost respiratornog sistema.

*ALT

RAK

Hrana

Ono na šta bi trebalo baciti fokus jeste povrće, biljna vlakna. Takođe, preporučuju vam se manji a češći obroci. Izbegavajte da jedete u večernjim satima.

Ljubav

Sve što se vezuje za komunikaciju, za stabilnost odnosa, za poverenje između partnera i vas – sada je uzburkano i komplikovano. Kod nekih – postoje realni i opravdani razlozi za ovakvo stanje jer već dugo svoju priču samo otaljavate a mnogo toga stoji zatrpano i prikriveno. Kod drugih – okolnosti koje „ljuljaju“ i partnera i vas ne dozvoljavaju vam da se opustite, već samo prenosite nervozu jedno na drugo, vraćate se na stare teme i vrtite u začaranom krugu. Slobodni Rakovi – da može biti flertovanja, može. Da li je to trenutno nešto naročito pametan potez – pa evo, ne znam šta bih vam rekla.

Posao

Rasplinuli ste se nekako kada je posao u pitanju, delujete kao da povremeno ni sami ne znate šta radite. Povlačite čudne poteze, pravite greške, niste fokusirani koliko god se trudili da tako delujete. Ni okolnosti vam ne idu na ruku jer se po nekim pitanjima vrtite u krug i nikako ne uspevate da pronađete rešenje. Takođe – kao da ste započeli više stvari odjednom, što vas dodatno usporava. Možete započeti neke dogovore, pregovore u ovoj nedelji – ali nisam sigurna da ćete uspeti da ih privedete kraju.

Zdravlje

Glavobolje, sinusi, problemi sa spavanjem, prehlade.

*ALT

LAV

Hrana

Sa povrćem sada ne možete pogrešiti, zato neka ono što češće bude na vašem meniju u bilo kom obliku. Stomak vam je dosta osetljiv, pa ne preterujte sa teškom hranom i proveravajte rok trajanja namirnica.

Ljubav

Ukoliko želite mir, stabilnost, bolju energiju i razumevanje u odnosu – biće neophodno da sa voljenom osobom što otvorenije i iskrenije pričate. Jer, jedino će komunikacija sprečiti vaše udaljavanje, razmimoilaženje, sprečiće da počnete da prikrivate stvari i da sumnjate jedno u drugo, sa razlogom ili bez. Neće se lako doći do pomaka na bolje, ali postoje svi preduslovi da uspete u tome. Slobodni Lavovi – ili preko prijatelja, izlazaka ili kroz poslovni segment – postoje šanse za neka emotivna dešavanja. Kontakt sa bivšima, pa čak i neplanirani susret – moguć je od ulaska u ovu sedmicu.

Posao

U dogovorima ali i u potpisivanju ugovora – nemojte žuriti, strpljivo proverite sve pre nego što se na nešto obavežete. Takođe, striktno obratite pažnju na sva papirološka i birokratska pitanja jer su ovo potencijalna mesta za greške, ponavljanja i propuste. Merkur je krenuo retrogradno u vašem polju koje se vezuje za sve navedene stavke i u periodu ste kada je potrebno biti fokusiran. Ukoliko ste u prehodnom periodu pokrenuli neke situacije – sada ćete konačno moći da ih privedete kraju.

Zdravlje

Stomačne tegobe, osetljivost na viruse i bakterije.

*ALT

DEVICA

Hrana

Dobro znate i šta valja i šta ne valja u vašem načinu ishrane i ono što je dobro – sada to možete da ispravite i korigujete. Odličan je momenat da dovedete sebe u red i to vam sada neće teško pasti.

Ljubav

Nastavlja se period čudnih i nestabilnih odnosa u devičanskim emotivnim relacijama. I partner i vi možete imati osećaj da što više pokušavate da budete korektni i da se prilagodite, sve više se udaljavate jedno od drugog. No, pošto postoji tačka koja vas ipak spaja – a to je neka forma zajedničkog interesa (da li kroz posao, kroz decu,finansije, planove) – zarad toga uspevate da se održavate i nastavljate dalje. Slobodne Device – Sunce i Venera u vašem znaku donose vama potrebu za ljubavlju, a drugima privlače poglede na vas. Preko poslovnog segmenta, ali i društvenosti, interneta, daljina – dolaze ljubavne šanse.

Posao

Pokretanje i rešavanje – to je ono što vas očekuje u ovoj sedmici. Isprva polako, a onda intenzivnijom brzinom. Doduše, neće ta rešavanja ići bez komplikacija i prepreka, kao ni bez nervoze - to izgleda ne možete da izbegenete tokom ovog perioda. Neke poslovne planove još uvek nećete moći da ostvarite, delom zbog nemogućnosti da pronađete pravu podršku za njih, a delom iz razloga što shvatate da nije dobar trenutak i da je bolje odložiti ih. Red priliva, red troškova – takva vam je situacija i na dalje.

Zdravlje

Osetljivost stomaka i respiratornih organa.

*ALT

VAGA

Hrana

Jedino što biste trebali da izbegavate u ovoj sedmici jeste da jedete u kasnim večernjim satima, a to će vas itekako mamiti, vući. Takođe, pokušajte da u vašoj ishrani bude što više biljnih vlakana.

Ljubav

Slobodne Vage – dešavanja da, ali ne onakva kakva bi vama istinski prijala i ispunila vašu dušu. Dok Mars trigonskim aspektom miluje vaš znak, evidentno je da inicijativa i zainteresovanost drugih prema vama postoji. No, isto tako postoji i prepreka za ostvarenje ili pak neka „sitnica“ koja vas lično sprečava da se prepustite i sitinski uživate u dešavanjima. Samo je potrebno malo strpljenja da stvari dođu na svoje mesto. Oni koji su zauzeti – jedno drugom ste čas u prvom, čas u pedesetom planu. Spajate se pa se odvajate, a to vama nikako ne prija i ne daje vam sigurnost. Mogućnost flertovanja „sa strane“.

Posao

Informacije koje dobijate tokom ove nedelje će vas ili oduševljavati ili smoriti totalno, kao da neće postojati sredina. Ukoliko se oduševite - odlično, pokretanje po nekim pitanjima sledi. Ukoliko se smorite – pa, makar ćete spoznati da nečemu nije trenutak da se realizuje i da ćete morati da budete još neko vreme strpljivi. Generalno gledano – sve vezano za posao se sada odvija pomalo haotično i komplikovano. Vaša posvećenost i trud doprinose da koliko toliko plivate uspešno u svemu.

Zdravlje

Moguće povrede, osetljivost respiratornog sistema, problemi sa spavanjem.

*ALT

ŠKORPIJA

Hrana

Odličan je trenutak da menjate navike po pitanju ishrane ili da se vratite na režim koji ste ranije praktikovali. Generalno – izbegavajte mlečne proizvode i prezačinjenu hranu.

Ljubav

Velika nervoza je prisutna između partnera i vas, kao i velike promene raspoloženja i dešavanja na dnevnoj bazi. Čas odlično, čas nikako. Jednim delom ta nervoza se vuče iz vašeg odnosa, a drugim, većim – iz okolnosti u kojima ste, ali i iz prošlih dilema i pitanja koja nisu rešena onda kada je trebalo. Sada će vas izvlačiti komunikacija i strast – ovo prvo neće ići lagano, ovo drugo hoće. Kombinujte, da biste što pre našli zajedničku tačku i postigli smirenje. Slobodne Škorpije – zašto kažeš „ljubav“ a misliš na avanturu/seks/strast? Sve u šta uđete i šta započnete ovih dana ide samo iz zapaljenosti.

Posao

Napeti saradnički odnosi su trenutno na tapetu. Niti vi razumete one sa kojima radite, niti oni razumeju vas. Obostrani pokušaji da se kroz zajednički interes pronađe rešenje, ali će i to ići kroz prepreke, zastoje i komplikovanje svega što se iskomplikovati može. Vaša lična nervoza, koju gomilate unutar sebe jeste jedan od faktora destabilizacije jer u takvim stanjima niste fokusirani, pravite greške ili pak vidite neprijatelje i tamo gde ih nema. Naporan period za vas. Finansije dolaze, ali troškovi otimaju pare.

Zdravlje

Pojačana nervoza, umor, problemi sa varenjem.

*ALT

STRELAC

Hrana

Prija vam i privlači vas hrana koja je više začinjena . Gledajte da ne preterate i pokušajte da uživate umereno. Uzimajte dovoljno tečnosti, potrebna vam je jača hidratacija.

Ljubav

Strelčevi u emotivnim vezama nisu u jednostavnom periodu. Odnos se lako destabilizuje kroz obostranu nervozu i lošu komunikaciju, a teško se vraća u mir i balans i za to je potrebno mnogo truda i sa jedne i sa druge strane. Umete vas dvoje da priđete jedno drugom kada se potrudite i kada to hoćete. Što više iskrenosti i otvorenosti u komunikaciji – lakši način za prevazilaženje trenutnih napetosti i nemira. Slobodni Strelčevi – đa novi, đa stari „igrači“ u vašem ljubavnom ruletu su itekako prisutni. Strasti mogu proraditi, hemija može buknuti, ali ne možemo trenutno pričati o stabilnim ljubavnim počecima.

Posao

Neki tip zastoja ili otežanja u komunikaciji, dogovorima, saradnjama – i na dalje je prisutan u ovoj nedelji. Ona varijanta – zašto jednostavno kad može komplikovano? Situacije se taman pomere u pravcu koji vam odgovara i vi se ponadate rešenju, a onda neka prepreka ili nesporazum iznova zakoči ili vas čak vrati na početak. Međuljudski odnosi su pod tenzijom – vas jure, vi jurite druge – i nikako da se „pohvatate“ a da ne pokidate živce jedni drugima. Finansije klackaju i nikako da potrefe pravi put.

Zdravlje

Problemi sa pritiskom starijima. Osetljivost respiratornih organa.

*ALT

JARAC

Hrana

Sedmica u kojoj posebnu pažnju morate obratiti na kvalitet namirnica i njihov rok trajanja. Takođe, konzumirajte hranu koja se lako vari i koja ne opterećuje vaš želudac.

Ljubav

Kod slobodnih su se otvorile šanse za ljubavna dešavanja koja će ići ili preko poslovnih dešavanja ili kroz društvenost i društvene mreže. Moguće je i da vas neko staro poznanstvo iznova zaintrigira i pokrene talas dešavanja koja će vam prijati. Sve priče pokrenute u ovom periodu imaće šansu za trajnost i razvoj, ali će neminovno morati sa sobom da nose dašak komplikovanosti i tenzija. Ali, to i jeste ljubav – emocije i zbrka, ruku pod ruku. Oni koji su zauzeti imaju nervozu kroz porodicu ili kroz teme koje su ostale nerešene između partnera i vas. Ovo se da prevazići, samo su potrebni trud i bolja komunikacija.

Posao

Dosta toga će se tokom ove nedelje konačno pomeriti sa mesta. Težina i komplikacije moraće da budu prisutni, makar u početnoj fazi rešavanja. Ukoliko čekate informacije, odgovore ili papire koji su vam bitni za posao ili neki vid promene – postoji šansa da to stigne do vas, pa makar na samom kraju radne sedmice. Što se organizacije posla na dnevnoj bazi tiče, tu ćete i dalje imati pojačanu problematiku – manjak vremena a višak obaveza je prisutan, kao i ne baš sjajni odnosi sa saradnicima.

Zdravlje

Premorenost, loše navike po pitanju ishrane, odmora, spavanja.

*ALT

VODOLIJA

Hrana

Možete I tokom ove sedmice povremeno osećati napade gladi, koji su posledica unutrašnje nervoze I napetosti. Ne posežite za grickalicama i slatkišima između obroka.

Ljubav

Mars u vašem polju zabave, provoda, ljubavi pali i žari kroz susrete, reči, kratka i burna spajanja. E sad, interesantno je da on Vodolijama može istovremeno doneti nekog novog, ali pokrenuti i „stare“ poznanike i ljubavi. Ka kome ćete se vi okrenuti, zavisi od mnogo faktora ali svakako je da ćete dobiti mogućnost za paralelne početke i dešavanja. To na primer može biti varijanta – dobićete šansu da zatvorite i zaključite neku prošlu priču i da u isto vreme otvorite sebe za nešto novo. Oni koji su u emotivnim relacijama – dokle god žudite jedno za drugim i težite dobroj komunikaciji – bićete dobro.

Posao

Organizacija je ovih dana haotična – malo zbog vaše nemogućnosti da se u potpunosti fokusirate na posao, a jednim delom i zbog okolnosti i drugih osoba koje svako malo unose distrakciju u utvrđene planove i dogovore. Uspevate vi da se snalazite u svemu ovome, ali vas to mentalno i fizički troši i remeti vam svakodnevicu. Ono što ste pokrenuli kroz dogovore ili pravna, papirološka pitanja – završićete tokom ove nedelje, naravno – uz stres. Novac vam se izvlači iz ruku, koliko god da ga stežete.

Zdravlje

Stomačne tegobe, sklonost infekcijama, osetljiva koža.

*ALT

RIBE

Hrana

Jednim delom će se vaša ishrana stabilizovati, ali to je još uvek daleko od dobrog. Osetljivost creva, želuca i problemi sa varenjem mogu vas pratiti i na dalje. Bazirajte ishranu na povrću.

Ljubav

U vašim emotivnim relacijama trenutno je vrlo maglovito. Odnos sa partnerom je promenljiv i nestabilan jer ste čas sposobni za zajedničke planove i akcije, a čas ne uspevate da se dogovorite i razumete ni oko čega. Ono što trenutno ide na ruku vašem odnosu jeste promena – možda kratko putovanje, možda češći izlasci i aktivnosti sa prijateljima – prosto rečeno, pronađite nešto novo što vas izmešta iz trenutnog stanja i što će vam prijati. Slobodne Ribe – šanse za brza i iznenadna dešavanja koja vam prijaju i koja u vašu blizinu dovode osobe sa kojima ćete uspeti brzo da se povežete i „kliknete“.

Posao

U periodu ste kada je nervoza unutar vas pojačana – kao da se bojite da ćete nešto ispustiti iz ruku, da nećete stići na vreme da obavite sve što je potrebno. Ta unutrašnja napetost sada samo može da vam smeta jer dovodi do vaših impulsivnih poteza i odluka. A to je sada potrebno izbeći. Imate sve preduslove da funkcionišete normalno, samo je potrebno da malo zastanete i realnije sagledate situaciju. Ovaj vam period istovremeno donosi jače troškove, ali isto tako i vrlo solidne prilive.

Zdravlje

Stomačne tegobe, naglašena nervoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare