Praktični saveti

Napravite savršeno uskršnje jaje: Potrebne su vam samo dve gumice VIDEO

Metoda za ukrašavanje uskršnjih jaja je bezbroj, ali uvek radije biramo one jednostavnije, koje nam neće oduzeti puno vremena.

15.04.2024.

18:42

Izvor: superžena

0
Napravite savršeno uskršnje jaje: Potrebne su vam samo dve gumice VIDEO
Avocado_studio/Shutterstock

Podeli:

Jedna od jednostavnijih ideja za ukrašavanje jaja, ukoliko pritom želite da budu i originalno dekorisana, jeste ona koja nastaje korišćenjem gumica. Osim što je vrlo zabavno, dobićete poseban izgled jaja i možete isprobati ovu taktiku već ove godine.

Pomoću gumica možete stvoriti zanimljive i šarene uzorke, a iako zapravo jeste veoma lako, evo nekoliko saveta ukoliko ste se odlučili za ovaj vid dekorisanja.

Za ovaj "trik" je najbolje da imate bela jaja i gumice različitih veličina. Stavite gumice na jaja, tamo gde želite da dobijete šaru, a možete koristiti i veće i manje, u zavisnosti od toga šta vam se dopada kao krajnji proizvod.

Nakon što ste na jaja stavili gumice, potopite ih u posudu s unapred pripremljenom bojom, te ostavite u tečnosti onoliko koliko piše u uputstvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egg Farmers of Ontario (@eggfarmersont)

Izvadite jaja iz boje i osušite ih, pa tek tada uklonite gumice koje će ostaviti bele šare na jajima i upravo zbog toga će dekoracija biti veoma zanimljiva i jedinstvena.

Ukoliko želite i dodatno ukrašavanje jaja možete zalepiti nalepnice, ispisati ili naslikati nešto, ili šta god već poželite. Ako volite i ovu jednostavniju, a opet lepu i posebnu varijantu, ostavite jaja da se osuše, a potom ih stavite u uskršnju korpicu.