Recepti

Kako da napravite puter od kikirikija za jedan minut VIDEO

Puter od kikirikija pružiće vam sjajan izvor masti, proteina i drugih supstanci koje su vašem telu potrebne, naročito ako trenirate ili se bavite jakim fizičkim poslovima...

13.04.2024.

12:39

Izvor: Muški magazin

0
Kako da napravite puter od kikirikija za jedan minut VIDEO
Africa Studio/Shutterstock

Podeli:

Kikiriki puter je odličan izvor proteina i to je razlog zbog kojeg ga ljudi koji se bave fitnesom konstantno konzumiraju. U dve kašike putera od kikirikija nalazi se oko 70 g proteina, a kada to ukombinujete sa kvalitetnim hlebom, onda unosite i potrebne ugljene hidrate koji vam daju energiju. Dakle pomoću putera od kikirikija možete imati sjajan proteinski obrok koji će vas zasititi i nahraniti.

Međutim, problem je taj što tegle ovog putera nisu jeftine i to mnogima pravi problem. Zato smo odlučili da vam pokažemo kako da sami napravite kikiriki puter.

Morate imati neki blender ili štapni mikser, jer je bez toga ovaj zadatak maltene nemoguć. U blender ubacite kikiriki i jednostavno ga dobro isitnite. Kikirki će iz svog sastava ispustiti prirodnu mast koja će učiniti da on postane kremast i da se lako maže na hleb.

Ako vaš kikirki nije doivoljno mastan, možete dodati i malo suncokretovog ili maslinovog ulja i tako učiniti da puter dobije kremastu strukturu.

Za ovo će vam trebati bukvalno jedan minut, a dobićete jeftini namaz koji ne sadrži dodatne šećere i aditive i koji će biti daleko ukusniji i zdraviji.

Pogledajte video!