Fitnes i dijeta

Fitnes instruktorka pokazala "pravi" izgled i stomak: "Ne verujte svemu što vidite" VIDEO

Ne postoji niko savršen, postoji samo savršen trenutak na fotografiji... Vreme je da prihvatimo svoje mane i volimo svoje telo onakvo kakvo jeste.

09.09.2024.

13:30

Izvor: superžena

2
Fitnes instruktorka pokazala "pravi" izgled i stomak: "Ne verujte svemu što vidite" VIDEO
Roman Samborskyi/Shutterstock

Podeli:

Većina mladih ljudi danas želi da izgleda kao slavne zvezde, bilo da su manekenke koje su tek sišle s modnih pista ili ličnosti koje izgledaju perfektno na svim fotografijama, ali...uz pomoć aplikacija i raznih filtera za ulepšavanje.

Da li zaista želimo da živimo život koji je zapravo "iskrivljena" slika realnosti? Tema o kojoj je bezbroj puta polemisano i pitanja na koje je teško dati odgovor u moru onoga što nas okružuje, a što je, zapravo, neispravno, hteli to da priznamo ili ne.

Umesto da se osećate loše što vam je naduven stomak, što ste se probudili s podočnjacima, što imate višak na stomaku, što vam je kosa raščupana, što ne izgledate savršeno u svakom trenutku... Naše telo se tokom dana menja i to nikad ne zaboravite. Pogledajte na koji način je fitnes intruktorka Moli Ava želela da vam kaže da se ne stresirate oko izgleda.

Objavila je dve fotografije jednu pored druge. Jedna je jutarnji selfi, a druga je nastala nekoliko sati kasnije. Ujutro je želudac prazan i stomak izgleda ravnije, dok je poslepodne već druga priča. A znamo kako savršeno izgledaju instruktorke...

"Prijateljski podsetnik da se većina onoga što vidite odnosi samo na odabrani trenutak. Nikad nećete videti celu sliku nečijeg života, tela, osećanja, zato se ne upoređujte s delićem onoga što neko odluči da podeli javno. Divna si, vredna i lepa! Ne zaboravi to, sestro", napisala je Moli, a na ovom savetu i na iskrenosti su joj mnogi zahvalili.

Njen cilj je da se na društvenim mrežama pokazuje što više "stvarnih" tela, kao i u medijima i na televiziji, jer smo trenutno navikli na fotografije koje su provučene kroz filtere.

"Svako ima apsolutno pravo da objavi svoju omiljenu fotografiju ili prođe kroz stotine i odabere jednu. Međutim, za mene predstavlja problem kada se na odabranu fotografiju dodaju filteri i aplikacije koje menjaju izgled. Smatram da bi trebalo biti više autentičnosti, posebno kod velikih influensera, slavnih i zvezda rijaliti šou programa. I oni osećaju pritisak da izgledaju na određeni način, ali bez deljenja stvarne strane, stvaraju pritisak mlađim osobama i onima koji im se dive", poručila je, prenosi Večernji.hr.