Fitnes i dijeta

Kardio treninzi nisu najbolji za mršavljenje, ali ovaj tip treninga jeste

Jedan od najvećih fitnes mitova je da je kardio trening bolji za gubitak kilograma od treninga snage. Izgleda da to ipak nije istina.

20.08.2024.

15:28

Izvor: superžena/klix.ba

3
Kardio treninzi nisu najbolji za mršavljenje, ali ovaj tip treninga jeste
Profimedia

Podeli:

Znamo da svakodnevna šetnja može poboljšati naše zdravlje, a vežbanje je poželjno za sve koji žele poboljšati svoju kondiciju. Međutim, ne stvaraju sve vežbe isti efekat.

Za one koji žele da izgube kilograme, možda misle da je kardio trening pravi izbor. Međutim, on vam neće puno pomoći da izgubite kilograme. Trening sa tegovima je puno korisniji za one koji žele da smanje svoj struk.

Trener River Hardi  rekao je da je jedan od najvećih mitova u industriji fitnesa taj da je kardio trening bolji od treninga sa tegovima (trening snage).

"Kardio ima svoje mesto u rutini vežbanja, ali je manje važan od treninga snage. Kardio je izvrsna metoda za sagorevanje dodatnih kalorija kako bi čovek bio u većem deficitu, ali najvažniji deo svake rutine vežbanja je dizanje tegova", rekao je.

Dodao je da bi trening sa tegovima trebalo da bude osnova vašeg programa. Trening snage bi trebalo da se radi 45 minuta, a tek nakon toga bi trebalo da radite kardio trening i to 15 minuta.