Lepota žene

Ko je nova Mis Srbije? "Ne želim da mi devojčice zavide" FOTO

Aleksandra Rutović je Mis Srbije za 2024. godinu i predstavljaće našu zemlju na Izboru za Mis sveta.

20.06.2024.

9:50

Izvor: Kurir.rs

11
Ko je nova Mis Srbije? "Ne želim da mi devojčice zavide" FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Ovogodišnji Izbor za Mis Srbije održan je prvi put na Trgu republike u Beogradu, a događaju je prethodila "srpska Met gala", gde su na crvenom tepihu defilovale brojne slavne ličnosti.

Za Mis Srbije izabrana je Aleksandra Rutović, koja ima 25 godina.

Srednju školu je završila u Americi, a u Beču osnovne studije i master za Internacionalni turizam i hotelijerstvo. Trenutno radi kao agent za nekretnine, a govori tečno engleski i ruski jezik.

Imala je svega pet godina kada je počela da se takmiči u preponskom jahanju, u želji da učestvuje na Olimpijadi.

"Ne želim da mi devojčice zavide, želim da im budem uzor. Nadam se da ću im biti pravi uzor, da im pokažem kako treba i nadam se da će te devojke, devojčice, jednog dana da ostvare svoj san, kao što sam ja svoj. Lentu nije teško nositi... (smeh)", poručila je Aleksandra sinoć.

"Najveća podrška su mi moj otac i njegova supruga, sestra, braća. Imam veliku porodicu, svi su bili uz mene", istakla je.

Po proglašenju pobede istakla je da se nadala pobedi, ali da nije očekivala da će upravo ona poneti lentu.

"Nadala sam se, ne mogu da kažem da sam očekivala. Bila je jaka konkurencija, svaka devojka se izdvojila u nekoj vrsti discipline. I dalje sam u šoku, jako sam srećna i uzbuđena. Jedva čekam da vidim šta me čeka. Narednih godinu dana sarađujem sa Vesnom i našom dragom Anjom, pa ćemo videti", istakla je Aleksandra.

Novu misicu za 2024. godinu proglasila je Jelena Karleuša, predsednica ovogodišnjeg Izbora za Mis Srbije.

loader