Lepota žene

Preterali ste sa čupanjem obrva i želite da ih obnovite? Sledite ova 3 koraka

Svima se desilo da pogreše i nisu trendovi uvek isti, a ako želite da obnovite svoje obrve, evo šta je potrebno da uradite.

03.07.2024.

10:21

Izvor: 24sata.hr/Ema Krstić

1
Preterali ste sa čupanjem obrva i želite da ih obnovite? Sledite ova 3 koraka
Olena Yakobchuk/Shutterstock

Podeli:

Obrve uokviruju lice i one dobro stilizovane mogu da nam daju potpuno drugačiji izgled. Oni koji su preterali u čupanju dlačica, mogli bi da sačekaju devet meseci, pa i dve godine da im se obrve potpuno obnove, kako bi dostigle maksimalnu širinu i punoću. Ipak, pravilna nega i određeni trikovi mogli bi da ubrzaju taj proces.

Vizažistkinja kuće "Šanel" Himena Garsija smatra da guste obrve možete ponovo vratiti u tri koraka. Naravno, u slučaju nekih kožnih stanja i bolesti, ili hormonskog nesklada, treba rešavati uzrok, jer su tanke obrve možda samo posledica, piše "Vog".

1. Čišćenje i piling

Piling kože ispod dlačica obrva pomaže da se otvore folikuli i pospešuje rast obrva. Tako piling pomaže da drugi proizvodi koji podstiču rast lakše prodru u kožu. Prvo sredstvom za čišćenje lica dobro očistite lice i obrve. Zatim je red na nežni piling. Osim kupovnih pilinga, možete napraviti prirodnu mešavinu. Napravite piling od ružičaste himalajske soli i dodajte omiljeno ulje za kožu, možete i jojobino. Nežno masirajte i isperite.

2. Masaža za cirkulaciju

Masaža obrva podstiče cirkulaciju, prokrvljuje to područje i podstiče njihov rast. Masažom možete i prirodno da podignete obrve i otvorite oči. Masažu možete izvoditi prstima ili alatima kao što je gua ša (gua sha).

3. Hidratacija

Baš kao što negujete kosu i hidrirate kožu, tako i obrve traže sličan tretman. Premažite obrve hidrirajućim serumom ili jednostavno koristite prirodne preparate poput pirinčane vodice ili bademovog ulja.