Lepota žene

Manikir kod kuće: Evo kako brže da osušite lak na noktima

Ukoliko sami radite manikir kod kuće, kozmetičarka otkriva nekoliko odličnih saveta koji će vam i te kako koristiti.

08.08.2024.

17:35

Izvor: Diva.vecernji.hr/Tina Hajduk

0
Manikir kod kuće: Evo kako brže da osušite lak na noktima
JohnAmarok/Shutterstock

Podeli:

Lakiranje noktiju kod kuće može da izgleda jednostavnije u teoriji, nego što je stvarno u praksi. Pre svega, kozmetičarke u salonu su veštije u manikiru, a ono što mnogima predstavlja problem je i sušenje laka na noktima, jer ponekad treba čekati i sat vremena da on bude savršeno suv, kako se ne bi stvorile nepoželjne "crte" na noktima. Ako ste barem jednom kod kuće lakirali nokte, sigurno znate o čemu govorimo.

Kako biste izbegli taj problem, Bustle donosi savete kozmetičarke s kojima ćete kod kuće napraviti savršen manikir. Postoji i nekoliko saveta koji mogu pomoći da se lak na noktima brže osuši, kao i da duže traje. Naime, kozmetičarke tvrde da je na zdravim noktima lak dugotrajniji, a kvalitet noktiju može se poboljšati pravilnom ishranom, uzimanjem dodataka ishrani, kao i redovnim korišćenjem kreme za kutikule.

Kao prvi korak, vrlo je bitno pripremiti nokat. Pobrinite se da su nokti suvi pre nego nalakirate nokte - to se ne odnosi samo na vlagu, nego i na ulje na površini nokta. Vrlo je bitno i ujednačiti površinu nokta kako na njoj ne bi bilo nepravilnosti, jer će to uticati na ravnomerno lakiranje. Drugi korak je odabir laka za nokte koji se brzo suši. Možda zvuči kao očigledan savet, ali dobro je potražiti lakove koji imaju quick-drying formule, jer nećete morati predugo da čekate između apliciranja dva sloja. Ovaj savet se odnosi i na providne lakove koji se nanose kao top-coat.

Duet PandG/Shutterstock

Kod manikira i lakiranja, treba se držati filozofije "manje je više", pa kozmetičarke savetuju nanošenje tankih slojeva laka, u čemu se krije tajna savršenog manikira. Tanki slojevi se brže suše, pa će i ceo manikir biti pre gotov. Takođe, ako ste u velikoj žurbi, bolje je aplicirati. Poslednji korak u manikiru pomoći će u bržem i boljem sušenju noktiju. Stručnjakinje savetuju upotrebu završnog laka za nokte koji imaju formulu za brzo sušenje, kao i kapljice za brzo sušenje laka za nokte. Završni lak se aplicira kao i običan lak za nokte, a kapljice za brzo sušenje možete dodati kao završni korak manikira. Takvi proizvodi najčešće sadrže silikone koji brzo isparavaju i uklanjaju rastvarače unutar laka, što ubrzava postupak sušenja.