Zdravlje žene

Bizaran trend zavladao Srbijom: Mame se porađaju prema horoskopskom znaku VIDEO

"Trebalo je da se porodim krajem marta, ali, onda bi mi sin bio Riba, a to nisam smela da dozvolim, pa sam zakazala carski rez i rodila ga u znaku Vodolije".

11.04.2024.

20:56

Izvor: B92.net/TV Prva

2
Bizaran trend zavladao Srbijom: Mame se porađaju prema horoskopskom znaku VIDEO
Natalia Deriabina/Shutterstock

Podeli:

Da dobro ste čuli, sve više žena u Srbiji zakazuje datum porođaja carskim rezom samo zbog horoskopskog znaka svog deteta. 

Više o ovoj temi su u "150 minuta" govorili  astrolog Vladimir Vlajić i ginekolog Vanja Milošević.

Ginekolog Vlajić je odmah na početku istakao da do sada nije imao ovakvu jednu situaciju.

"Iskreno ne, ne lično, ali sam siguran da takve stvari postoje. Ja uopšte ne krivim ta pacijentkinje, to je njihovo pravo da  traže kada će da se porode, ali krivim njihove lekare koji to rade. Na državnim klinikama to ne postoji, jer postoje protokoli. Svaki dan, dok je beba u utrobi majke, svaki dan je neophodan, jer beba sazreva. Mi velike napore ulažemo da sačuvamo tu trudnoću do datog termina, jer znamo koliko je opasno da se dete rodi pre vremena. Ovde imamo hir, ili želju pacijenta, sasvim je isto, a medicina ne funkcioniše po principu želja, možda estetska medicina može tako da funkcioniše", upozorava ginekolog.

Printscreen/TV Prva

A šta kaže astrolog?

"Kad dete udahne prvi put definiše se njegova aura i tada se definiše sudbina deteta. Uvek dajem prioritet lekarskoj struci, a mi astrolozi možemo samo da ispratimo lekare. Mi možemo  da vidimo da li će trudnica imati komplikacije u trudnoći, ali sve zavisi dalje od lekara. Zalažem se za to da porođaj ide prirodnim tokom. Ukoliko se žena porađa carskim rezom možemo da se dogovorimo kada su povoljni aspekti, koji dan da to uradi".

Detaljnije u video-prilogu:

Izvor: Prva