Veze i odnosi

Zašto muškarci čeznu za bivšim devojkama?

Istraživanja su pokazala da ljubavne avanture sa bivšim devojkama muškarce dovode u stanje transa...

12.05.2024.

19:22

Izvor: Muški magazin

18
Zašto muškarci čeznu za bivšim devojkama?
LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Da li se i vama posle određenog vremena javila želja da se ponovo vidite sa bivšom devojkom? Ako jeste, ne brinite niste jedini. Najnovija istraživanja su pokazala da je to sasvim normalno muško ponašanje i da postoji razlog zbog kojeg se osećanja ka bivšim devojkama vraćaju.

Naravno,sve zavisi od načina na koji ste se razišli sa tom osobom. Neki imaju prilično loša iskustva kada su raskidi u pitanju  i ne bi pomislili ni da porazgovaraju sa svojim bivšim partnerkama, a kamoli da sa njima legnu u krevet. Međutim, to nije uvek slučaj. Postoje i oni koji su raksinuli, ali su na neki način ostali u kontkatu ili se viđaju preko zajedničkih prijatelja. Kod takvih osoba se često javljaju ponovna osećanja i želja za druženjem i , naravno, seksom.

Sada se postavlja pitanje, zbog čega muškarci čeznu za bivšim deovjkama i zbog čega žele ponovo da budu sa njima?

Sve je povezano sa vašim mozgom, tj neurohemijom koja se u njemu odigrava. Kada ponovo stupite u odnos sa bivšom osećate se kao pobednik, kao neko ko je uspeo da ispravi greške i da povrati nešto što je izgubio. Takava razmišljanja se nesvesno dešavaju u vašem mozgu i on zbog toga čini da se vi osećate sjajno. Naravno, seks sa bivšom devojkom će biti bolji nego seks sa nepoznatom devojkom, jer nju već poznajete i imali ste neka prethodna iskustva. Tu se takođe javlja želja za dokazivanjem i za vraćanjem prvobitnih iskustava, pa se oba partnera u ovoj situaciji trude da budu što bolji i od drugog dobijaju neverovatno zadovoljstvo koje ih čini srećnim.

Naučna istraživanja su čak pokazala da muškarci koji dožive orgazam sa bivšom devojkom padaju u stanje slično transu i na taj način doživljavaju pravu katarzu i nirvanu. Takva seksualna senzacija blokira sva ostala čula i razmišljanja i dopušta organizmu da se fokusira samo na seksualni užitak, zbog kog on postaje neverovatan.

Često se dešava da se parovi na ovaj način pomire, jer ovim putem prožive fantastičnu noć koja ih natera da žele još.