Veze i odnosi

Divlji seks je najbolji trening: Šta vi kažete?

Mnogi tvdre da je seks najbolji trening, ali da li je to zaista tačno?

03.06.2024.

17:30

Izvor: Muški magazin

44
Divlji seks je najbolji trening: Šta vi kažete?
Galina Tcivina/Shutterstock

Podeli:

Svi smo svesni činjenice da seks nije lak poduhvat i da smo posle akcije umorni i izmoreni. Naravno, ovaj osećaj nam prija i čini da se osećamo prijatno i opušteno, ali da li seks može biti zamena za trening? Mnogi misle da može jer umor i znoj to jasno dokazuju, dok drugi tvrde da je trening jedna stvar, a seks druga.

Zahvaljući naučnim studijama koja su se pozabavile ovim pitanjem, istraživači su otkrili sledeće:

Naučnici su testirali veliki broj muškarca i žena i hteli su da utvrde da li seks dovodi do telesnih promena kao što to radi trening i da li seks može da ga zameni. Posle mnogobrojnih ispitivanja, naučnici su zaključili da može i da seks troši veliki broj kalorija.

Ako upražnjavate seks, onda ćete u periodu od jednog minuta gubiti o oko 4-5 kalorija, što znači da ćete za sat vremena potrošiti oko 300 kalorija. Ipak, naučnici kažu da se seks ne može smatrati treningom iz prostog razloga jer ne utiče na muskulaturu i povećanje mišićne mase.

Seks je najpribližniji kardio treningu, jer pokreće veliki deo mišića, ubrzava srčani rad i dovodi do pojačanog trošenja kalorija, pa ako ste neko ko mrzi kardio treninge, onda je seks odlična zamena. Međutim, ako hoćete da poradite na masi, definiciji i fizičkom izgledu, onda je trening u teretani neizbežan.