Veze i odnosi

Seks na prvom sastanku, šta vi kažete – da ili ne? ANKETA

Ekspert za intimne odnose otkriva da li bi trebalo da se upuštate u njih na prvom sastanku.

06.06.2024.

19:53

Izvor: Prva.rs/J.G.

56
Seks na prvom sastanku, šta vi kažete – da ili ne? ANKETA
LightField Studios/ Shutterstock

Podeli:

Kada je reč o zabavljanju, čini se da još uvek postoji lista tradicionalnih "pravila", kojih se treba pridržavati za uspeh. Čuvajte tajanstvenost, budite samouvereni, ali nikada umišljeni i ako ste žena, uvek dozvolite muškarcu da plati. Dok neki imaju smisla (najbolje je ne otkriti sve odmah), drugi se u najboljem slučaju osećaju zastarelo, a u najgorem seksistički.

Dakle, ako postoje hemija, saglasnost i komunikacija, zašto ne biste imali seks na prvom sastanku? Prema Keri Bredšo (serija Seks i grad), postoji smernica od tri sastanka, koju treba slediti, pre spavanja sa potencijalnim ljubavnim partnerom. Čak i u eri aplikacija za sastanke, kulture povezivanja i seksualnog oslobođenja, čini se da ove tradicionalne konvencije ostaju.

Kada je u pitanju spavanje sa nekim na prvom sastanku, postoji li pravi odgovor? Više o ovome otkrila je za fashionjournal.com australijski seksologom Bridžit Skols, koja ističe da je zapravo najbitnije da se vi osećate prijatno i da to zaista želite.

"Dok tabu oko seksa na prvom sastanku "bledi", nema ništa loše u tome da želite seks na prvom sastanku, ako vam je to ugodno. Postoje stepeni stigme vezanih za seks na prvom sastanku u zavisnosti od vaše kulture, religije i društva u kojem živite. Svako je drugačiji. Mogu postojati stari ideali i stigma u zavisnosti od pola, kada je u pitanju seks na prvom sastanku".

Da li bi trebalo da spavati sa nekim na prvom sastanku, Bridžit jasno otrkiva:

"Ne postoji tačan ili pogrešan odgovor kada je u pitanju spavanje sa nekim na prvom sastanku. Sada živimo u svetu u kome se seksualnost i seksualno izražavanje sve više prihvataju i slave, pa ako postoji hemija, ona je u skladu sa vašim identitetom i osećate se dobro za vas, zašto ne?! Razgovarajte pre toga o svojim namerama, kako se osećate i ako je moguće, o korišćenju zaštite. Ako vam oboma odgovara i postoji pristanak, malo 'sekstinga' može pomoći u postavljanju tona i takođe vam omogućiti da komunicirate sa partnerom na zabavan način... Razgovarajte o tome šta biste želeli i šta vam odgovara", kaže Bridžit i dodaje:

"Uverite se da ste 100 posto bezbedni i da vam je prijatno sa osobom sa kojom imate seks na prvom sastanku. Sastanak u javnom prostoru uz piće, kafu ili večeru pružiće vam sigurnosnu mrežu da kažete "ne", ako ipak osetite da to ne želite".

Prednosti seksa na prvom sastanku

"To može biti zabavno i odličan način da istražite različite fantazije, stvorite vruće seksi želje i povežete se sa partnerom na fizičkom nivou. Sve dok vam je oboje udobno, to može biti veoma pozitivno iskustvo".

loader