Veze i odnosi

Žene iskreno: "Tokom seksa u ovome uživamo više nego u samom seksu"

Mnogi misle da je seks samo penetracija penisa u vaginu, a za to je kriva neobrazovanost, ali i mnogo zastarelih definicija poput "gubljenja nevinosti".

09.06.2024.

12:18

Izvor: Krstarica/A.J.

34
Žene iskreno: "Tokom seksa u ovome uživamo više nego u samom seksu"
FXQuadro/Shutterstock

Podeli:

Istina je da penetracija za žene nije najvažnija stvar.

Prema studiji iz 2017. o seksu, samo 18 posto žena reklo je da može redovno da postigne orgazam samo vaginalnom penetracijom. Stimulisanje klitorisa daleko je efikasnije za zadovoljstvo, ali sve je to u drugom planu kod seksa, prenosi metro.co.uk. Žene su otkrile u kojim stvarima najviše uživaju, a da to nije penetracija.

Beatris(26): Za mene je to sve povećavanje uzbuđenosti pre seksa, posebno s novim partnerima. Volim osećaj adrenalina kad nekako znate da će se nešto dogoditi i zaista vas privlači ta osoba, a onda ona polako stavi ruku na vašu nogu, a vi jednostavno znate šta sledi.

Lucy (23): Dodir uopšteno. Ruka vašeg partnera na bedru ili oko struka tako prija.

Šarlot (24): To mora da bude stimulacija bradavica, ugrizi za vrat, bilo što što uključuje dodir mojih grudi. Neverovatno je dobro dodirivati se i ljubiti kada sam uzbuđena i ekstra osetljiva.

Dana (49): Oralno mi je bolje nego penetracija, odnosno, stimulacija klitorisa.

Amber (30): Oralni seks, očigledno. A dobro ljubljenje – zaista potcenjeno.

Mili (23): Verovatno bih rekla kad u startu duže zadržiš jedan poljubac nego inače i sviđa ti se. Ili bilo koji trenutak kada se dogodi nešto nespretno pa se dobro nasmejete tome.

Suzi (27): Iskreno, više volim sve druge stvari nego penis u vagini. Ljubljenje (posebno ljubljenje u vrat), dodirivanje tela, zadirkivanje i povećavanje uzbuđenosti. Uz to, sviđaju mi se pomalo kinky stvari, a oralni seks mi je bolji nego penetracija.