Veze i odnosi

5 poza za sigurne orgazme i 3 mita u koja ne treba da verujete

Seksualno zdravlje i zadovoljstvo su fundamentalni za naše blagostanje.

04.07.2024.

20:03

Izvor: Ženski magazin

4
5 poza za sigurne orgazme i 3 mita u koja ne treba da verujete
Ollyy/Shutterstock

Podeli:

Seksualno zdravlje nije samo izbegavanje rizika, već i uživanje u svom seksualnom životu. Na kraju krajeva, dobro seksualno zdravlje može poboljšati raspoloženje, ojačati odnos sa partnerom i unaprediti opšte zdravlje.

Razumevanje različitih seksualnih pozica i njihovih efekata može poboljšati iskustvo za oba partnera, nudeći kvalitetan i prijatan seksualni život. Imajući to na umu, pretražili smo i pronašli 5 seksualnih poza za koje stručnjaci kažu da mogu povećati zadovoljstvo i povećati šanse za orgazam i za muškarce i za žene.

1. Misionarka sa obrtom

Ova klasična seksualna pozicija sa malim dodatkom, tj. stavljanjem jastuka ispod ženinih kukova, može omogućiti dublju penetraciju i trenutnu stimulaciju G-tačke.

2. Kaubojka

Kada je žena na vrhu, ona kontroliše ugao i tempo, omogućavajući veću stimulaciju klitorisa i područja G tačke.

3. Doggy Style

Ova poza obezbeđuje duboku penetraciju i direktnu stimulaciju G-tačke, a može se poboljšati istovremenom upotrebom ruku za stimulaciju klitorisa.

4. Spooning

Ova seksualna pozicija nudi udobnost i intimnost dok omogućava lak pristup za stimulaciju klitorisa i duboku penetraciju.

5. Most

Muškarac sedi savijenih nogu, a žena na njega. Ovaj položaj omogućava duboku penetraciju i trenutnu stimulaciju klitorisa.

3 mita o stavovima u seksu

Svi smo čuli mitove oko seksa, posebno tokom adolescencije. Nažalost, neki mitovi nastavljaju da se šire u odraslom dobu, utičući na način na koji doživljavamo svoj seksualni život.

Žene uživaju samo u klasičnim pozama

Ovo je jedan od najvećih mitova. Svako telo je drugačije, tako da žene uživaju u različitim seksualnim položajima, koji nude različitu stimulaciju i raznolikost.

Poza ne utiče na orgazam

Brojne studije pokazuju da različiti stavovi prema seksu mogu značajno uticati na zadovoljstvo i seksualno uzbuđenje.

Svi imaju manje-više iste preferencije

Još jedan mit oko seksualnih stavova, ali i načina na koji doživljavamo seksualno zadovoljstvo. Možda postoje neke opšte smernice, ali kao što smo ranije rekli, svako telo je drugačije. U par reči i jednostavnije: Nisu svi za sve, i sve za svakoga.

Otvorena komunikacija, saglasnost o kojoj se ne može pregovarati i isprobavanje novih stvari mogu povećati zadovoljstvo za oba partnera, poboljšavajući i seksualno zdravlje i seksualno zadovoljstvo.