Aktuelno

Haljina od peska izdominirala: Pevačicu su morali da nose, jedva je hodala FOTO/VIDEO

Južnoafrička pevačica i kompozitorka Tajla je, takođe, bila jedna od zvnica na sinoćnoj Met gali, a njena toaleta je bila pravo umetničko delo.

07.05.2024.

9:20

Izvor: superžena

2
Haljina od peska izdominirala: Pevačicu su morali da nose, jedva je hodala FOTO/VIDEO
Profimedia/Dimitrios Kambouris

Podeli:

I kada kažemo da je pevačicina haljina bila pravo umetničko delo - to, zapravo, i mislimo, jer je sama kreacija napravljena, verovali ili ne, od peska.

Tajla je za ovaj inovativni modni podvig zatražila pomoć od čuvene modne kuće "Balmain", a ona je, sudeći prema reakcijama mnogobrojnih fanova sinoćneg događaja, ispunila sva očekivanja.

Olivier Rausti, kreativni direktor gorepomenutog brenda, je bio posebno intrigiran idejom efemernosti Tajline haljine. On je u izjavi za magazin "Vogue" istakao da ga je tema Met gale posebno inspirisala.

"Inspiracija iza ove kreacije proizilazi iz želje da se redefinišu granice mode i transformiše prolazni materijal u večno remek-delo", kaže on, te dodaje:

"Ideja da napravim odeću od nečeg tako efemernog kao što je pesak probudila je moju maštu, a mojoj sreći nije bilo kraja kada sam video krajnji rezultat".

Koliko je sama "haljina" bila "teška" - od količine utrošenog peska, svedoče i mnogobrojni video-materijali koji su osvanuli na društvenim mrežama.

Na Eksu (bivšem Tviteru), vidimo kako grupa muškaraca pomaže južnoafričkoj pevačici da pređe stepenice, jer ona sama je previše statična za ovaj podvig.