Aktuelno

Sve kraća kosa je trend, ali tačna dužina je presudna: Bezbroj varijacija i uvek šik FOTO

Kratka kosa je uzela maha u Holivudu i na svim društvenim mrežama - bez obzira na to kako je stilizovana, uvek izgleda jednostavno šik.

26.09.2024.

15:26

Izvor: Miss7.24sata.hr/Maja Knežević

1
Sve kraća kosa je trend, ali tačna dužina je presudna: Bezbroj varijacija i uvek šik FOTO
Profimedia

Podeli:

Možda nemate hrabrosti da odsečete centrimetre kose, pa je bolja varaijanta za vas "nešto između", poput načina na koji su zvezde stilizovale svoju kraću kosu. Takozvani "clavi cut" frizura je malo duža od klasičnog boba, ali još uvek dovoljno kratko ošišana da se smatra definitivno kratkom.

Ova frizura podrazumeva poludugu kosu ošišanu do ili nekoliko centimetara iznad ramena. Tako je i dobila nadimak, prema reči "clavicle", odnosno "ključna kost". I kao što su mnoge od najuticajnijih zvezda već pokazale, to je frizura koja zaista svima stoji neverovatno dobro. Frizura se često kombinuje s oštrim isečenim, tupim krajevima, ali lepota trenda leži u tome koliko je zapravo prilagodljiva, tj. lako se kreira kako bi odgovarala različitim tipovima kose, oblicima lica i dužinama vrata. Kao dodatni bonus, ova "polukratka frizura" nije zahtevna za održavanje. Omogućuje jednostavno oblikovanje i svestranost bez potrebe za čestim skraćicanjem, tako da bi šišanje jednom u tri meseca trebalo da bude dovoljno.

Sad kada ste spremni za odlazak kod frizera, inspirišite se ovim frizurama slavnih osoba kako biste pronašli savršenu verziju za sebe.

Selena Gomez

Stilizovana prirodnim talasima Selene Gomez, njena frizura ima duge slojeve i kraća je oko lica. Sami krajevi joj tek malo okrznu ključnu kost, dok oštriji delovi pomažu da naglasi ostatak strukture njenih kostiju.

Profimedia

Zendaja

Kod nje se vidi koliko je ova frizura svestrana. Zendajini krajevi ljube vrh njene ključne kosti, ali kada je stilizovana u velike kovrdže, kao što je bio slučaj na dodeli Oskara 2024. godine, lako može da simulira izgled tradicionalno glamuroznog boba.

Profimedia

Eva Longorija

Zabavan trik koji Eva Longorija voli da izvodi za posebne prilike? Ima umetničku, asimetričnu frizuru s dubokim razdeljkom u stranu. S ovom dužinom kose to je naročito lako ostvariti.

Profimedia

Dženifer Aniston

Kao svoju prvu veću promenu frizure nakon više godina, činjenica da je Aniston odabrala "polukratku frizuru" - i debitovala s njom na dodeli nagrada Ceha glumaca 2024. godine – treba ozbiljno razmotriti. Naravno, dodala je suptilnu slojevitost, njen potpis još od 90-ih.

Profimedia

Kortni Kardašijan

Negde između bubble boba i polukratke frizure, stil Kortni Kardašijan omekšava oštrinu izgleda. Ako želite prvi put da probate da imate kratku kosu, njena dužina dobra je za isprobavanje.

Penelope Kruz

Penelope Kruz je još jedan primer korišćenja stila za igru s dužinom. Njen voluminozan izgled je prava "polukratka frizura", ali se čini da je kraća zahvaljujući zaobljenim krajevima.

Profimedia