Aktuelno

Poznata tema Met Gale 2025: Da li će iko nadmašiti njenu haljinu? FOTO

Od teme do domaćina, evo šta sve znamo o narednoj Met Gali do sada.

11.10.2024.

12:16

Izvor: superžena

0
Poznata tema Met Gale 2025: Da li će iko nadmašiti njenu haljinu? FOTO
Profimedia

Podeli:

Met Gala se približava brže nego što mislimo. Ovaj spektakularni događaj očekuje nas u maju 2025. godine, mesto dešavanja je Muzej umetnosti Metropolitan u Njujorku, a prestižni magazin "Vog" (Vogue) objavio je temu - "Superfine: Krojenje crnog stila".

Omiljene zvezde prošetaće crvenim tepihom i takmičiti se u najboljim toaletama interpretirajući ovog puta temu koja je zvanično objavljena 9. oktobra. Cilj Met Gale je prikupljanje novčanih sredstava za Institut za kostime pomenutog muzeja. Evo nekoliko zanimljivosti o samom događaju, koje su do sada poznate javnosti.

Kada se održava Met Gala?

Met Gala održava se prvog ponedeljka u maju svake godine, pa će tako naredne godine ovaj prestižni događaj biti održan na zanimljiv datum, 5. maja 2025.

Prošle godine je Met Gala održana 6. maja.

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Koja je tema Met Gale 2025?

Tema je poznata i glasi "Superfine: Tailoring Black Style". Prema pisanju "Voga", inspirisana je knjigom Monike L. Miler iz 2009, "Robovi mode stajling crnog dijasporskog identiteta".

Za sada nema puno detalja o tome kako će se ovo odraziti na kodeks oblačenja, ali "Vog" je objavio da će izložba u Muzeju umetnosti u Njujorku istražiti bogatu istoriju crnog dandizma, s naglaskom na ulogu mode u afroameričkoj kulturi.

Endru Bolton, glavni kustos Instituta izjavio je da je cilj ove teme podsticanje rasprave o etničkoj pripadnosti, identitetu i modi.

Ko su domaćini Met Gale?

I to je već poznato. "Vog" je objavio i ovu informaciju, a domaćini Met Gale 2025. su Kolman Domingo, Luis Hamilton, ASAP Roki, Farel Vilijams i Ana Vintur, koji će se pridružiti počasnom domaćinu Lebronu Džejmsu.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Šta se događa na Met Gali?

Ukratko: to je tajna. Upravo iz ovog razloga, gosti ne smeju da nose mobilne telefone (takođe, nema ni društvenih mreža). Ipak, pravila su prekršena 2017. godine, kada su mnoge poznate ličnosti konzumirale cigarete i pravile selfije u toaletu. Događaj obično uključuje i nastup jednog od najpopularnijih izvođača (kao npr. Rijana), i gosti uvek istražuju samu izložbu Instituta za kostime pre nego što sednu za večeru.

Koliko ljudi dolazi na Met Galu?

Dogaćaj obično okuplja oko 600 zvanica, mada je 2021. godine to bio znatno manji broj, zbog pandemije korona virusa.

Ko je pozvan na Met Galu?

Prethodna Met Gala, 2024. godine, okupila je brojne zvezde; od Zendaje, Kim Kardašijan, Kardi Bi, Dženifer Lopez i Due Lipe, do Nikol Kidman, Lane del Rej i Dženi Kim.

Profimedia

Ko su bili domaćini Met Gale 2024?

Ta čast je pripala Zendaji i Krisu GHemsvortu, Bed Baniju, Dženifer Lopez i čuvenoj Ani Vintur, glavnoj urednici časopisa "Vog" koju ćemo videti i ove godine.

Ostaje da vidimo da li će ikome poći za rukom da nadmaši fantastičnu haljinu glumcie Blejk Lajvli koju je nosila na Met Gali 2018. godine.