Životne priče

Slavicu je majka na rođenju dala jetrvi; pravu istinu joj otkrila šalterska radnica VIDEO

Slavica Đurić Sedlarević je, naizgled, jedna obična žena, književnica. Međutim, ona je žena sa posebnom životnom pričom.

15.05.2024.

12:58

Izvor: B92.net/TV Prva

0
Slavicu je majka na rođenju dala jetrvi; pravu istinu joj otkrila šalterska radnica VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Slavica je o svom životu napisala roman "Rođena pre nego začeta", a svoju priču podelila je u današnjoj emisiji "Jutro", TV Prva.

Rođena je u Istoku, srcu Metohije, ali ju je majka odmah po rođenju dala svojoj jetrvi, koja nije mogla da ima dece, a silno je želela da postane majka.

Radnja nas vraća u 60-e godine prošlog veka, gde su u jednom domaćinstvu živela dva brata sa ženama. Starija jetrva je prva stigla u porodicu i više od 10 godina se borila sa sterilitetom, silno želeći da se ostvari u najvažnijoj životnoj ulozi.

Mlađa jetrva, koja je do tada već rađala, odlučila je da sledeće dete koje rodi – podari svojoj jetrvi koju  je mnogo volela.

Njihov odnos je bio ispunjen pun ljubavlju i iskrenošću. Dok je jedna bila trudna, druga je brinula i konstantno bila podrška.

Slavica se rodila kao vrlo mala, slabašna beba i bilo je pitanje da li će preživeti.

"Jedna je imala dete u rukama, ali nije mogla da ga doji. Samo zid ju je delio od žene koja nije držala dete u rukama ali je mogla da doji. Imala je mleka", govori Slavica i dodaje da je preživela i ojačala zahvaljujući lekarima.

Kako je prošlo godinu dana, starija jetrva se sa suprugom i Slavicom odselila iz porodične kuće, jer nije želela da joj se iko meša u roditeljstvo. Slavica pretpostavlja da je to bio i dogovor.

"Retko sam viđala svoju biološku majku. Odselili smo se, a kada bih dolazila u posetu, zvala bih ju je strina", govori Slavica.

Istinu je saznala tek u 15. godini, sasvim slučajno na šalteru dok je čekala Izvod iz matične knjige rođenih.

Kako je reagovala i kako je postupila prema svojoj biološkoj majci i onoj koja ju je odgajila, otkad je to saznala, Slavica je "ogolila" dušu u "Jutru", TV Prva.

Izvor: prva