Praktični saveti

Kako da uštedite na računima za vodu pomoću obične plastične flaše?

U pitanju je trik koji uključuje ograničavanje količine vode koju koristi vodokotlić.

18.09.2024.

9:37

Izvor: Jutarnji.hr

1
Kako da uštedite na računima za vodu pomoću obične plastične flaše?
Lebedko Inna/Shutterstock

Podeli:

Mnogi ljudi traže načine da uštede novac suočeni s inflacijom i sve većim životnim troškovima. Jedan predmet koji obično bacate u kantu za smeće može lako smanjiti vaše račune za vodu.

Zbog sve većih životnih troškova, režija i stanarine, potraga za uštedama neophodna je čak i u osnovnim troškovima. Srećom, postoje mnoge pametne metode za smanjenje troškova. Na primer, računi za vodu mogu se smanjiti vrlo jednostavnom metodom, prenosi essanews.

Jedan trik uključuje ograničavanje količine vode koju koristi vodokotlić. Često ne razmišljamo o tome koliko vode ovaj uređaj troši tokom normalnog rada. Međutim, ne morate nužno ulagati u vodokotlić s dvostrukim ispiranjem. Jednostavan trik za koji malo ko zna može biti dovoljan. Možete koristiti običnu plastičnu flašu za piće bez dodatnih troškova.

Navedeni portal u svom članku objašnjava šta je potrebno da uradite. Prvo zatvorite ventil za dovod vode i ispraznite vodokotlić, zatim napunite plastičnu flašu od pola litre vodom, podignite poklopac vodokotlića i stavite flašu unutra na suprotnu stranu od dovoda. Na kraju spustite poklopac, ponovo pustite vodu i sačekajte da se vodokotlić napuni. Budući da flaša zauzima prostor, vodokotlić će povući mnogo manje vode, što potencijalno dovodi do velikih ušteda.

Ovo nije jedina upotreba plastične flaše u toaletu. Može poslužiti i za otpušavanje WC šolje ako nemate klip pri ruci. Jednostavno isecite dno flaše i umetnite je, isečenim krajem prema dole, u WC šolju. Flaša mora biti začepljena. Pomeranjem gore-dole, poput klipa, nakon nekog vremena otpušićete šolju.