Uređenje doma

Tri uobičajene greške kod opremanja doma: U Danskoj ovo niko ne bi napravio

Ukoliko želite promenu i prostor koji će osvajati na prvi pogled, saznajte kako to rade oni s najviše stila.

16.09.2024.

12:09

Izvor: Jutarnji.hr

0
Tri uobičajene greške kod opremanja doma: U Danskoj ovo niko ne bi napravio
vanitjan/Shutterstock

Podeli:

Danci se smatraju jednim od naroda s najviše stila na svetu, posebno kada je reč o enterijerima. Takođe, glavni grad Kopenhagen se smatra kolevkom skandinavskog dizajna.

Koje tri stvari po pitanju enterijera Danci nikada ne bi napravili i u kojima bi trebalo da ih sledimo, saznajte u ovom tekstu.

1. Previše bež boje

Dugo vremena je Scandi stil predstavljao minimalizam i neutralne boje. Pogotovo je bež boja dominirala svim poslednjih godina. Međutim, danskim stručnjacima za enterijere dosta je toga i u svoj dom vraćaju više boja. To ni na koji način ne znači da je bež sada out, već je neutralan enterijer sada obogaćen detaljima u boji. Učinite to kao Danci: uz pomoć šarenih plafona, lampi, sveća ili pojedinačnih šarenih komada nameštaja, vaš će dom privlačiti poglede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maison Deux (@maisondeux)

2. Posvetite se stilu

Danski dizajn cveta na modernim elementima. Ipak, Danci kod kuće nikada ne bi držali sve u istom stilu. To bi bilo prehladno i prečisto. Skandinavci se radije kunu u mešavinu starog i novog. Stočići iz 70-ih s buvljaka, stari klasici svetiljki i vintage komode pomešani su s novim komadima nameštaja i tako stvaraju individualnu, jedinstvenu celokupnu sliku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @faringsohuset

3. Zanemarivanje rasvete

Dosadne podne lampe, svetlo za čitanje 08/15 ili gola sijalica na plafonu? Dancima ne dolazi u obzir: lampe za njih nikada nisu samo funkcionalna raseta, već uvek dizajnerski objekti. Zbog toga su takođe poznati širom sveta po svojim elegantnim svetlima i ovim željnim ukrasnim komadima. Svetiljka s danskim potpisom svakom enterijeru odmah daje stilski štih.