Zdravlje žene

Šta se događa kad spavate s mokrom ili vezanom kosom? Više vam neće pasti na pamet

Briga o kosi ne prestaje s odlaskom na spavanje. Baš suprotno, i tada se treba pobrinuti da dobije najbolji tretman kako bi bila lepa i negovana.

27.10.2024.

19:15

Izvor: Diva.vecernji.hr/Tina Hajduk

0
Šta se događa kad spavate s mokrom ili vezanom kosom? Više vam neće pasti na pamet
Dmitry_Tsvetkov/Shutterstock

Podeli:

Ako imate naviku odlaska na spavanje s mokrom kosom, prema savetima stručnjaka, trebalo bi to da promenite. Naime, kad legnete u krevet s mokrom kosom, stvara se vrlo vlažno, čak pomalo sparno okruženje koje je loše za teme, jer ga na kraju može i isušiti. Kad je reč o zdravlju temena, svakako je bolje osušiti kosu pre spavanja.

Dalje, da bi kosa tokom noći dobila najbolji tretman, dobra je ideja obratiti pažnju i na samu jastučnicu. Prema mišljenju lekara, najbolji izbor svilena jastučnica jer smanjuje trenje, pa će se kosa manje oštetiti tokom noći. Osim toga, svilena jastučnica izvanredna i za kožu, pa je svakako reč o win-win situaciji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATT REZ (@colorbymattrez)

Sigurno ste barem jednom pročitali da bi kosu pre spavanja trebalo da vežete u rep, posebno ako je jako dugačka kako se ne bi zapetljala, kao i dodatno lomila idućeg jutra kad jpokušate da je raščešljate. Vezivanje kose nije loša ideja, ali mnogo bolji predlog je turban, pogotovo od laganih materijala poput svile koji su jako prozračni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATT REZ (@colorbymattrez)

Turbani štite kosu i teme, a čak i ako ih nosite samo 2 ili 3 puta nedeljno, sigurno ćete videti prednosti. Kad je u pitanju kosa u repu, zaboravite na elastične gumice, jer su one pregrube za kosu. Umesto toga, koristite scrunchie šnale koje su nežne prema kosi, pogotovo ako su od svile, piše Grazia Daily.