Veze i odnosi

Ljubavna priča Natalije i Nikole Jokića: Čekaju drugo dete, a vole se od srednje škole

Natalija i Nikola Jokić će uskoro drugi put postati roditelji, a ova lepa vest odjeknula je i domaćim i svetskim medijima. Njihova ljubavna priča nalik je onoj koju ispisuju Jelena i Novak Đoković.

17.06.2024.

12:52

Izvor: superžena/Blic

10
Ljubavna priča Natalije i Nikole Jokića: Čekaju drugo dete, a vole se od srednje škole
M.M./ATAImages

Podeli:

Nikola Jokić, najbolji igrač NBA lige i njegova supruga Natalija Jokić venčali su se u oktobru 2020. godine, a jedno uz drugo su još iz tinejdžerskih dana. Imaju trogodišnju ćerku Ognjenu, a uskoro će dobiti i drugo dete.

Ljubavna priča 

Natalija je Nikoli Jokiću velika podrška još od tinejdžerskih dana. Kada se Nikola preselio u Denver 2015. i ona je otišla s njim, a od tada ga prati na svim utakmicama. Ranije je dolazila sama na utakmice, a od marta 2023. je na tribinama u preslatkom društvu, s njihovom ćerkicom Ognjenom koja će uskoro dobiti brata ili sestru.

Oboje su iz Sombora, a slavni košarkaš je jednom prilikom izjavio da će se po završetku karijere s porodicom vratiti u rodni grad.

Dok je Nikola još igrao košarku u Srbiji, Natalija se 2013. preselila u SAD kako bi igrala odbojku na koledžu u Oklahomi. To je ujedno i bio jedan od razloga koji je Nikolu odveo u Ameriku. Kada se konačno odlučio na taj potez, 2015, Natalija je napustila odbojku i pridružila mu se u Denveru. Diplomirala je na Univerzitetu Metropolitan State 2018. godine.

Po preseljenju u Denver, Nikola je živeo u trosobnom stanu sa braćom Nemanjom i Strahinjom, a pridružila im se i Natalija.

Nataliju je zaprosio u januaru 2020. godine, a venčali su se devet meseci kasnije u rodnom Somboru. Koliko Nikoli znači Natalijina podrška govori i to da je uvek na terenu nosio uz sebe neku stvar koja pripada njegovoj lepšoj polovini, a od dana venčanja poznat je bio ritual da pred utakmicu vezuje burmu za patiku.

Ljubavna priča išla je svojim tokom. Prvo dete, ćerkicu kojoj su dali ime Ognjena, dobili su u septembru 2021. Nikola je nastavio da niže rekorde i po proširenju porodice, a mala Ognjena i supruga Natalija bezuslovno ga podržavaju na utakmicama. Uskoro će im biti potrebno još jedno mesto na tribinama, jer će za tatu navijati još još jedna naslednica ili naslednik.

Sestra Natalije Jokić o zetu Nikoli

"Mi smo stvarno presrećni zbog svega. Izuzetno smo ponosni. Natalija je moja druga polovina, mi smo stvarno jako vezane, daleko smo, ali to ništa ne znači", komentarisala je Maja Maćešić za "Blic" odnos sa sestrom i veliki uspeh zeta Nikole koji je tri puta proglašen za MVP-a NBA lige.

Maja i Natalija su kao deca s roditeljima bile u izbegličkoj koloni iz Krajine, bežeći od "Oluje" 1995. godine. Njihova majka Danica je tada za "Novosti" izjavila: "Mi smo Maćešići. Ovo je Maja, tri i po godine ima. A, ovo je Natalija, sedam meseci tek napunila. Prva je beba rođena u ovoj godini, u Krajini, nama je ovo drugi put da bežimo. Živeli smo u Karlovcu. Kada tu više nije bilo života, pobegli smo u Slunj. Sada ponovo bežimo, a ne znamo kud. Znamo da više nema nazad".

"Mi smo bile jako male kada se sve to dešavalo. Naši roditelji su se potrudili da taj deo detinjstva ne osetimo na možda neki loš način. Imala sam tri godine kada se to dogodilo, a Natalija sedam meseci. Iskreno i ne sećam se detinjstva kao nekog lošeg perioda nego kao najlepšeg perioda života. Na kraju krajeva, mama i tata su zaslužni za to, tako da nema loše uspomene na detinjstvo", ističe Natalijina sestra Maja, koja je otkrila ponešto i o ljubavi sestre i zeta.

"Natalija i Nikola su jako dugo zajedno. Iskreno da vam kažem, uopšte ga ne posmatram kao nekog poznatog. Mi živimo u malom mestu gde njega svi znaju, poštuju, vole i cene. Kada je neko član vaše porodice dugi niz godina, onda nemaš osećaj da je on nekome drugom poznat", dodaje Maja, koja i sama kaže da je Nikola van terena kao i sav normalan svet, sasvim "običan" čovek: "Divan je i pre svega jedan veliki čovek".

Za sestru Nataliju Jokić kaže da je žena zmaj, te da se odlično nosi sa svim profesionalnim izazovima svog supruga.

Zanimljivo je da je Maja pre nekoliko godina intervjuisala svog zeta Nikolu, a sada se prisetila detalja.

"Bilo je to za moje master studije. Završila sam Pedagoški fakultet, pa posle toga upisala master, pa sam imala određenu temu i bilo mi je najlakše da intervju uradim s nekim koga znam", napomenula je.