Aktuelno

Najtraženija boja kose ove jeseni i odličan izbor za hladnije mesece FOTO

Čini se da su žene širom sveta pronašle u medenim tonovima savršen odgovor na sezonske promene, dajući kosi toplinu i sjaj.

06.10.2024.

15:50

Izvor: Diva.vecernji.hr/Tina Hajduk

0
Najtraženija boja kose ove jeseni i odličan izbor za hladnije mesece FOTO
Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Podeli:

Neke boje kose nikad neće postati klasične, ali medeno smeđa sigurno ima svoje večne čari. Ova bogata, topla nijansa savršeno je prilagođena prelaznim sezonama, posebno pred hladnije mesece kada žudimo za toplinom. Medeno smeđa sija između tonova obasjanih suncem i suptilnih svetala sveća, pružajući savršenu ravnotežu i eleganciju.

Trendovi za jesen 2024. pokazuju da je upravo ova nijansa postala izuzetno tražena. Prema Pinterestovim statistikama, pretraživanja za "medeno smeđe kovrdže" porasla su za neverovatnih 7770%, dok su pretraživanja za "medeno smeđe pletenice bez čvorova" skočila za 3845%.

Džejson Hogan, stručnjak za boje slavnih, opisuje medenu nijansu kao univerzalno laskavu, bez obzira na ton kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

"Ova boja daje prirodan sjaj kosi, dok toplije nijanse savršeno dopunjuju ten," kaže on. Medena smeđa može varirati od svetlije zlatno-plave do tamnijeg ćilibara, čineći je prilagodljivom za sve stilove i varijante.

Međutim, održavanje ove nijanse zahteva pažljivu negu kako bi se izbegla nepoželjna mesinganost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATRA (@aatras)

Za one koji žele veću promenu, Hogan preporučuje nijansu u nijansi kako kosa ne bi izgledala previše jednolično. Ombre pramenovi dodaju sjaj kraćim frizurama poput boba, dok baleaž na dužim dužinama stvara suptilan, ali blistav efekat.