Uređenje doma

Zbogom peglanju: Ubacite samo ovo u veš-mašinu i više se nećete mučiti

Sigurno se ne radujete ovom delu kućnih poslova, ali ne brinite, i za to postoji rešenje.

Ponedeljak, 15.01.2024.

09:22

Izvor: Jutarnji.hr

Zbogom peglanju: Ubacite samo ovo u veš-mašinu i više se nećete mučiti
Foto: mdbildes/Shutterstock

Podeli:

Iako im je glavna namena igranje tenisa, mogu biti i te kako korisne kod pranja i sušenja veša. Naročito su dobre kod pranja perjanih jakni, jastuka, ćebadi, peškira, te plišanih igračaka, koje će učiniti mekanim. Takođe, običnu odeću čine bar dvostruko manje zgužvanom.

Potrebne su vam samo dve teniske loptice, koje ćete prvo ubaciti u veš-mašinu zajedno s odećom koju planirate da operete. Procedura je, kao i inače, deterdžent i omekšivač po izboru, a jedina novina su teniske loptice. Kako se mašina okreće, okreću se i loptice i na prirodan način ravnaju odeću. Kad izvadite odeću, primetićete da ima mnogo manje nabora.

Teniske loptice korisne su i kod mašine za sušenje veša. Većinu nabora na odeći će ukloniti i oslobodiće vas mrskog peglanja.

Važno je da odeću iz mašine za pranje veša, kao i za sušenje, izvadite odmah nakon što je program završio. Ukoliko duže stoji u bubnju, sve će se ponovo izgužvati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare