Uspešne žene

Sara Đorđević o modelingu u Srbiji: "Ako ste gladni pojedite žvaku" FOTO/VIDEO

Sara Đorđević je uspešna mlada manekenka koja otvoreno priča o zdravom stilu života u svetu visoke mode. Upravo je ona bila gošća emisije "150 minuta", na TV Prva.

20.03.2024.

18:12

Izvor: B92.net/TV Prva

3
Sara Đorđević o modelingu u Srbiji: "Ako ste gladni pojedite žvaku" FOTO/VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Naša manekenka je na početku razgovora otkrila kako izgleda njen radni dan, ali i razlike u načinu poslovanja u Srbiji i drugim zemljama.

"Dok sam u Srbiji, nekako je mnogo laganija atmosfera. Budim se rano ujutru, oko 7.00, pa stignem da napravim sebi doručak, ali i hranu koju jedem tokom dana. Tu hranu nosim na posao pošto, uglavnom, na poslu u Srbiji nije obezbeđena hrana. Radno vreme ne bude toliko dugo, uglavnom, sve se završi do pet po podne", kaže.

"Posao u Srbiji nije toliko naporan. Ako bismo upoređivali posao u Srbiji i, recimo, u Kini – to je drugačije. U Kini sam znala da radim i po 14 sati na dan, jer toliko odeće mora da se fotografiše. Nekad sam znala da promenim oko 100 kombinacija samo za slikanje i to bi trajalo satima. Takođe, postoji ta jezička barijera. Oni ne znaju engleski toliko dobro, dok u Srbiji ide sve to laganije."

Kada ima slobodan dan, priča naša manekenka, sva njena pažnja usmerena je ka porodičnim aktivnostima.

"Trudim se da se posvetim porodici, jer mi je mnogo stalo do njih i trudim se da se posvetim svojim hobijima. Bavim se pevanjem, sviram klavir, plešem, trenutno učim da plešem tango."

Iako je danas svetski priznata manekenka, Sara Đorđević ne krije da se sa 14 godina suočavala sa problemima u svojoj modeling karijeri. Rečenicu: "Ako si gladna, pojedi žvaku" i dan-danas pamti.

"Sa 14 godina sam čula tako neke loše stvari u prošloj agenciji i htela sam to javno da kažem. Modeling je u suštini jako lep posao, ali samo ako te zastupa prava agencija. Ja sam imala loše iskustvo sa tom agencijom i čula sam tako te rigorozne stvari i volela bih da se to ne dešava ljudima. Zbog toga, mislim da deca ne bi trebalo da se bave modelingom, bar ne do 17. godine", kaže ona.

Sara Đorđević je u emisiji "150 minuta" dala i korisne savete za mlade koji hoće da se bave modelingom.

"Moj prvi savet vam je da izbegavate agencije kojima vi nešto treba da platite. To znači da agencija nije dobra i da ne želi da napravi veliki uspeh sa vama. Takođe, konsultujte se sa manekenkama iz te agencije koju birate, da pitate kako je njima. Ukoliko je dete maloletno, roditelji obavezno da prisustvuju razgovoru agencije sa detetom. Takođe, pazite na svoje zdravlje i vodite izbalansiran život."

A kako se hrani naša manekenka da bi održala ovakvu liniju, pogledajte u video-prilogu:

Izvor: Prva