Aktuelno

Sve je vrtela oko malog prsta: Ni upola mlađe nisu joj konkurencija – čak ni u 47. FOTO

Govorili su da je preniska i previše zaobljena za manekenku, sa svojih 169 centimetara i obimom grudi poput Merilin Monro.

11.05.2024.

14:18

Izvor: Lepa&Srećna / J. G.

10
Sve je vrtela oko malog prsta: Ni upola mlađe nisu joj konkurencija  – čak ni u 47. FOTO
Profimedia/Courtesy of Calzedonia / MEGA.

Podeli:

Leticija Kasta je imala 15 godina i još se igrala na plaži u svojoj rodnoj Normandiji, kad su je zapazili i ponudili joj test fotografisanje kako bi postala fotomodel. Otac je to dozvolio teška srca, a već za nekoliko nedelja, mlada Leticija se našla na modnoj pisti.

Počela je modnim revijama Žan-Pol Gotjea, a već za godinu dana imala je u svom portfoliju tri naslovne strane. U roku od pet godina, već je zaradila pet miliona dolara, bila proglašena najvrelijom manekenkom po izboru magazina "Roling Stoun" i postala predstavnik za štampu kozmetičke kuće L'Oreal.

Kad je prvi put stala na modnu pistu, bilo je mnogo onih koji su govorili da je preniska i previše zaobljena za manekenku, sa svojih 169 centimetara i obimom grudi poput Merilin Monro. Međutim, odmah su je ugrabili za "jato anđela" modne kuće Viktorija Sikrit.

"Pristala sam samo zato što sam već tada bila izuzetno uspešna i mogla sam da diktiram svoje uslove", kaže Leticija. "Tražila sam da me fotografiše Dominik Iserman jer sam njen rad odlično poznavala. Smatrala sam da  da i jedna nezavisna žena može da bude u ulozi one koja želi da zavede muškarce."

Međutim, to nije trajalo dugo, jer se Kasti nisu sviđali zavodnički pa i perverzni kostimi u kojima je morala da se slika. "Ni za gospodina Iv Sen Lorana nisam htela da poziram u čuvenoj beloj košulji sa crvenim ružem. To vam traže da bi mogli da u vas projektuju šta god oni požele", kaže Leticija.

"Ja sam htela crnu rolku i crnu mini suknju od kože. Zavođenje je filozofija, a u modi ste uspešni samo ako ste u stanju da zavedete oči posmatrača", zaključuje uspešna manekenka i danas glumica. Kada se ovog maja pojavila u mini haljini pred fotoobjektivima, bio je jasno da i na 46. rođendan može da zavede svakoga. "Nije stvar u lepoti", tvrdi ona, "već u tome kako se neko oseća zbog vas."

Najveću čast je doživela 1999. godine kad je izabrana da predstavlja Marijanu i da se njen lik pojavi na francuskim markama i novčićima. Na mestu najvažnijeg nacionalnog ženskog simbola nasledila je lepotice kao što su Brižit Bardo i Katrin Denev.

Leticiji manekenstvo nije bilo dovoljno. Talenat je prenela i na veliki ekran, ulogama u filmovima "Asteriks i Obeliks protiv Cezara" i "Ciganin".

Karijera je nije sprečila da postane majka. Ćerku Satin je dobila 2001. godine, u vezi s fotografom Stefanom Sednojem, a sina Orlanda pet godina kasnije, s verenikom Stefanom Akorsijem. S njim je dobila i ćerku Atenu, ali se nije udala za njega.

Tek 2017. godine je rekla sudbonosno "da" i to trećem muškarcu - Luju Garelu, s kojim se zabavljala dve godine. "Nije mi bilo lako da kažem to - da", priznaje Leticija. "Nikad nisam želela da se udam. Međutim, bilo je nečeg u tome kako me je Luj posmatrao", objašnjava lepotica kojoj ni danas, u 47. godini, malo ko može da konkuriše po lepoti.