Veze i odnosi

Zaboravite trač partiju posle seksa, ovi detalji se ne dele ni s najboljom prijateljicom

Iako su prijateljice tu da možemo apsolutno sve da im kažemo, neke stvari o vašem partneru bi ipak trebalo zadržati za sebe.

09.07.2024.

21:40

Izvor: Zadovoljna.hr

2
Zaboravite trač partiju posle seksa, ovi detalji se ne dele ni s najboljom prijateljicom
Kotin/Shutterstock

Podeli:

Žensko prijateljstvo je neprocenjiv odnos koji život čini lepšim i ispunjenijim. Najbolje prijateljice su bezuslovno tu jedna za drugu, a u slatkim ženskim razgovorima nikad nema cenzure. Jedna drugoj smo prijateljice i sestre, a u puno situacija - i lični psihijatri. Čak je i rodna psihologija zaključila da je prirodan način ženskog zbližavanja deljenje najličnijih detalja.

Želimo da znamo da nismo same u našim brigama, borbama i frustracijama pa najboljoj prijateljici želimo da kažemo apsolutno sve. I to je jedna od najvažnijih stvari koje možemo imati u životu. A ima li slađeg ženskog razgovora od onoga o našim partnerima? Iako partnere volimo najviše na svetu, s prijateljicom često znamo da opletemo po njegovom karakteru i svemu onome što smatramo da bi trebalo da popravi.

Jedna od najčešćih tema je seks. Bio on izvanredan, prosečan ili loš – gotovo svaka najbolja prijateljica zna naše najintimnije detalje iz seksualnog života.

Ipak, ljubavni partneri imaju pravo na privatnost i mogli bi se osećati loše kada bi znali šta sve govorimo svojim prijateljicama. Primera radi, ako je s vama podelio svoje najčudnije fantazije, a pre toga skupljao hrabrosti da vam ih kaže, ne bi bilo fer da ih podelite sa svojom najboljom prijateljicom. Deo zrelosti je i pružanje diskrecije i sigurnosti svom partneru.

S druge strane, poenta iskrenog prijateljstva je u tome da s prijateljicom možemo podeliti i najintimnije detalje, pogotovo ako nam oni uzrokuju neke nedoumice ili probleme.

Halay Alex/Shutterstock

1. Njegove seksualne nesigurnosti

Muška nesigurnost u krevetu najčešće proizlazi iz veličine njihovog alata, kažu istraživanja. Ako znate da je nezadovoljan svojim telom, treba da mu pomognete da vrati svoje samopouzdanje. Ako prijateljici budete otkrili njegove najveće tajne, sigurno mu time nećete pomoći.

2. Gole fotografije

Brojni parovi pobuđuju strasti tako što dele intimne fotografije. Te umetničke fotografije nastale su isključivo za vaše oči i vaše zadovoljstvo. Bez obzira na to koliko ste bliski sa svojom najboljom prijateljicom, ne bi zbog toga trebalo da zanemarite poštovanje prema svom partneru.

3. Njegovi fetiši

Fetiš je seksualna preferencija koja bi trebalo da ostane u spavaćoj sobi. Na primer, ako vam je partner priznao da ima fetiš na stopala, a vama to nije leglo, nipošto ne bi trebalo odmah da nazovete prijateljicu i kažete joj kako je vaš partner čudan. Pokušajte prvo razgovarati s njim o tome i reći koje su vaše granice.

4. Seksualna istorija

U prirodi svake žene je želja za informacijom s koliko i s kojim ženama je bio pre vas. Muškarci obično ne vole da razgovaraju o tome, ali neke ipak možemo nagovoriti da nam kažu koju crticu iz svoje seksualne prošlosti. To je informacija samo za naše uši koja pripada njegovoj intimi, pa  ne bi bilo u redu podeliti je s prijateljicama.

5. Govoriti da je loš u krevetu

Bez obzira na to koliko snažne emocije smo razvili prema partneru, stvari pod jorganom ponekad jednostavno ne funkcionišu. Ako smatrate da vas partner ne može zadovoljiti, treba otvoreno to da mu kažete i poradite na iskri koja je potrebna za dobar seksualni život. To svakako ne bi trebalo da delite sa svojom prijateljicom. Prvenstveno, radi njegove privatnosti, ali i zbog činjenice da taj problem možete rešiti samo s partnerom.