Roditeljstvo

Majka priznala: "Ne želim da viđam decu svakog dana"; "Zašto si ih onda rađala?" ANKETA

Tvrdi da zbog toga nije loša majka i veruje da je to što decu ne viđa 24/7 čini boljom mamom.

08.10.2024.

19:07

Izvor: superžena

4
Majka priznala: "Ne želim da viđam decu svakog dana"; "Zašto si ih onda rađala?" ANKETA
Alfira/Shutterstock

Podeli:

Lusi Parker koja sada živi u Pertu u Australiji, stručnjakinja za društvene mreže, majka je dve ćerke, od četiri i šest godina, a nakon razvoda od supruga s kojim ravnopravno deli starateljstvo, priznala je da ne želi svakog dana da viđa svoju decu.

Tvrdi da je to ne čini lošom majkom i da veruje da neviđanje dece svkog dana nju čini boljom mamom. Kako navodi za Daily Mail, ima više energije, vremena za prijatelje, za izlaske i putovanja. Nakon što ne mora da brine o deci 24 sata dnevno, ima više vremena i za posao i za fokusiranje na druge aspekte života.

Ove svoje stavove je priznala i na društvenim mrežama koje su delimično njen posao jer je autorka sadržaja na platformama, ali nije naišla na veliku podršku ljudi. Većina ne odobrava njen stav, mnogima je slomila srce i upućuju joj pitanje zašto je rađala decu.

"To što ne želiš da viđaš svoju decu svakog dana ne znači da ih ne voliš. Moja deca ne žele ni mene da vide svakog dana. Ne mislim da sam loša majka zbog toga što ne želim da budm s decom 24/7. Poslednjih šest godina osećala sam se kao da nisam skroz prisutna ni kao majka ni kao poslovna žena. Postalo je očigledno da obe strane trebaju predah", objasnila je Lusi koja je inače iz Berkšira i uvek je bila posvećena karijeri, pa nije želela da zbog dece odustane od nje. Iako ju je bivši suprug podržavao u tome, osećala je pritisak, jer je njegova plata bila glavni izvor prihoda.

"Sposobna sam da radim od kuće i brinem se za decu, super je to bilo, ali me je iscrpelo potpuno. Morala sam da radim svakog mogućeg dana, nisam tražila pomoć, jer nisam smatrala da mi je potrebna", ispričala je, a zacrtala je da za tri meseca mora da zaradi 20.000 evra da bi se sa porodicom ponovo preselila u Australiju.

fizkes/Shutterstock

U oktobru 2023. se razvela od supruga i priznaje da joj je laknulo na samu pomisao da će deliti brigu o deci. "Čim smo se dogovorili da starateljstvo bude 50/50, pomislila sam 'konačno, pauza'", rekla je.

U aprilu ove godine njen bivši suprug se iselio, a ona je te nedelje samo plakala. "Sve što sam radila bilo je suočavanje s procesom ozdravljenja. Deca me nisu nikada videla da plačem. Morala sam da otkrijem ko sam zaista, nisam znala ni šta volim da radim, ni šta mi prija...a onda sam počela da isprobavam razne stvari."

Sada, kada je prošlo neko vreme, kaže da samo želi da putuje i sedi na plaži u tišini. Vratila se poslu, istraživanju hobija, ali i traženju partnera. "Otkako smo se razdvojili, počela sam da izlazim, mogu to da radim kad nema dece. To je moje vreme, tada imam pravo da radim šta želim. San mi je oduvek bio da putujem, a to je bilo na čekanju. Sada više nije i radim to svake druge nedelje. Uživam, imam energije", priznaje Lusi koja od svoje dece ništa ne sakriva, pa ni to da želi da provode vreme s tatom.

"Znaju da mama ne želi da bude s njima stalno, jer i tata želi da budu s njim. Tata im nudi druge stvari, jednako važne u odrastanju i to mu ne mogu uskratiti", kaže Lusi. Decu ne zove dok su s tatom iako joj nedostaju, jer ne želi da ih uznemirava.

"Sad moja deca imaju dve srećne kuće", smatra Lusi.

Iako je bila do srži iskrena, naišla je na kritike i osude. "Najčešći komentar bio je 'zašto si onda imala decu?', što je smešno pitanje. I nadam se da moja deca nikada neće videti taj video. U redu je tražiti pauzu. U redu je ne želeti da budete oko dece 24/7. Ako vam to šteti zdavlju ili psihi, pokušajte nešto da uradite da pomognete sebi. Ako niste u najboljem izdanju, to ćete preneti i na decu. A deca onda pate", smatra Lusi.

Šta vi mislite?

loader