Aktuelno

Veliki nedeljni horoskop: Device blokira stara ljubav, Jarčevi dobro plivaju u poslovnim vodama

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 30.05.do 05.06. 2022. godine. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

Nedelja, 29.05.2022.

11:59

Izvor: B92

Veliki nedeljni horoskop: Device blokira stara ljubav, Jarčevi dobro plivaju u poslovnim vodama

Podeli:

OVAN

Hrana

Potreba za kremastijom, sočnijom, začinjenijom hranom....ili za obilnijim obrocima. Ukoliko planirate da otpočnete sa dijetom ili novim, zdravijim režimom ishrane – dani vikenda su već pogodni za tako nešto.

Ljubav

Nedelja koja nije baš povoljna za teške teme i dileme u partnerskim odnosima. A vući će – bilo partnera, bilo vas – da ih pokrenete. Do rešenja će se stići, ali na najkomplikovaniji način koji će vam oboma oduzeti po kilo živaca. Ne moraju teme da budu vezane za vaš odnos, mogu da budu i oko finansija, planiranja putovanja, čiji je red da ide u nabavku i tako dalje i tako dalje. Što se slobodnih Ovnova tiče – za vas će se kačiti i novo i staro. Novo nosi dozu avanture, uzbuđenja i vašoj potrebi da ostavite prošlost iza sebe ovo trenutno više odgovara. No, to staro s vremena na vreme ume da zada gadne udarce.

Posao

Na svu sreću pa imate više nego dovoljno snage da izgurate sve manje i veće prepreke kojih će u ovoj nedelji biti. Naime, sve ono što bude izgledalo kao lako i očas posla rešivo – iskomplikovaće se i pretvoriti u natezanje i odugovlačenje. Naročito kada su finansijske i papirološke teme u pitanju. Takođe, u dogovorima će vam trebati pojačana doza strpljenja (trenutno je baš i ne posedujete). Moguće su obnove saradnji, dogovora ali i ponavljanje poslovnih ponuda od kojih ste već digli ruke.

Zdravlje

Alergije, sinusi, problemi sa stomakom.

*ALT

BIK

Hrana

Mlad Mesec u polju koje vlada ishranom donosi vam podsticaj da se sredite i budete zadovoljni sobom. Što više namirnica biljnog porekla, a od voća – jabuke, pomorandže. Zasladite se jagodama i trešnjama.

Ljubav

Vladarka Venera vam je svratila u goste, da vam oplemeni dane, da donese potrebu za uživanjima i ljubavlju, da se osetite privlačno, zanosno, da lako privlačite emotivne prilike u život. E sad, ako ste zauzeti, malo iskulirajte sa tim emotivnim prilikama, da se ne biste nervirali zbog partnera i on zbog vas, da ne biste s vremena na vreme upadali u fazone ćutanja ili smanjene komunikacije. Pokušajte da više vremena provodite sa voljenom osobom i da joj ne dajete razlog za sumnju. Ukoliko ste slobodni, pored noviteta provejavaće i dašak prošlosti. Nije trenutak za nove početke, za obnove odnosa – jeste.

Posao

Mentalno i fizički zahtevna sedmica je pred vama. Svakodnevica će biti ili previše ubrzana ili previše usporena a ni jedno ni drugo vam neće odgovarati i trošiće vam energiju. Komplikovaće se sve ono vezano za novac, za papirologiju, za funkcionisanje na dnevnoj bazi. Odnos sa starijim saradnicima i šefovima može biti posebno naporna stavka za vas. Ponudiće vam se nešto staro, prekinuto – moguće su obnove ugovora, saradnji, dogovora. Plivajte kroz ovu sedmicu lagano, ne potresajte se ni oko čega.

Zdravlje

Umor, moguće prehlade, povrede. Osetljivost kod hroničnih bolesnika i meteoropata.

*ALT

BLIZANCI

Hrana

Mlad Mesec u vašem znaku daje vam priliku da otpočnete ili sa detoksom organizma ili da iz korena promenite način ishrane. Koristite dane koji su pred vama da svoj frižider i ostavu snabdete povrćem.

Ljubav

Mlad Mesec u vašem znaku uvodi vas u novu životnu fazu i po pitanju partnerstava. No, obzirom da je vaš vladar retrogradan, pre novih koraka i poteza, potrebno je rešiti nerešeno, ispeglati greške iz prethodnog perioda, možda razmisliti o tome šta možete promeniti. Partnerovu podršku imate u svakom slučaju a ukoliko je potrebno raščistiti nešto – to je sada moguće. Samo nemojte da upadate u neke tajne šeme i šemice, jer se to neće pokazati kao dobar potez. Slobodni Blizanci takođe moraju da se bave pričama, temama i ljudima za koje misle da su ih ostavili iza sebe. Niste, rešavajte prošlost.

Posao

Budi se u vama nova energija, kreativnost, potreba da se aktivirate i pokažete koliko i šta možete. No, realizacija svih planova i ideja neće ići lagano. Videćete i sami da će vas mnogo toga usporavati – neki put će to biti okolnosti, neki put drugi ljudi, a neki put ćete vi sami sebe kočiti jer ste nesigurni da li ste izabrali pravi put i doneli pravu odluku. Ako je moguće – ne žurite nigde. Ispoštujte sve što imate od obaveza da ne biste bili kritikovani zbog zaostataka i potrudite se da rešite nerešene poslovne stavke.

Zdravlje

Naporan zdravstveni period za osetljive kategorije i hronične bolesnike.

*ALT

RAK

Hrana

Uhvatila vas je manija spremanja, svaki čas krčkate neko novo jelo ili pripremate poslasticu po novom receptu. Prija vam da se igrate sa namirnicama, ukusima, začinima....a prija vam i da uživate u hrani...

Ljubav

Slobodnim Rakovima nove emotivne prilike idu kroz prijateljstva, izlaske, društvene mreže. Biće ih i kroz posao – ali to što ide kroz posao previše je burno, nepredvivo (iako uzbudljivo) i nisam sigurna da bi bilo za vas na duži rok. Možete naleteti i na neku bivšu ljubav ili starog poznanika - susret koji će istovremeno biti prijatan ali vam doneti i određenu dozu tuge. Što se tiče zauzetih – partner je prilično okupiran svojim obavezama i moguće je da neće imati baš puno vremena za zajedničke trenutke a i komunikacija će vam biti štura i lošija nego inače. No, zato će tu za vas biti članovi porodice i prijatelji.

Posao

Imate prilično veliku podršku za svoje ciljeve i planove – od onih koji su vam naklonjeni, od onih sa kojima ste ostvarili dobru poslovnu saradnju. Prihvatite neke predloge i sugestije koji vam se nude u ovom periodu, saslušajte druge šta imaju da vam kažu. Jer, kada je vaš posao i karijera u pitanju – potrebno je nešto promeniti, uvesti novine, odvažiti se na nove korake – a vi trenutno pokazujete tendenciju da ponavljate greške i funkcionišete po istim principima. Menjajte nešto i to što pre.

Zdravlje

Pojačan umor, osetljivost disajnih puteva.

*ALT

LAV

Hrana

Riba – morska, rečna, grilovana, pržena, u čorbi, u kombinaciji sa povrćem kao jača salata ili glavni obrok – pripremite je na način koji će vama prijati. Od povrća - tikvice, a od voća – jagode i trešnje.

Ljubav

U emotivnim odnosima sve će uglavnom funkcionisati dobro, dok ne dođete do tema i pitanja na kojima ste se već ranije saplitali kao par. Nešto što je nerešeno stoji – bilo partner, bilo vi možete vršiti pritisak jedno na drugo i tražiti da se ovo raščisti. Ovo nije nešto što može biti rešeno jednim razgovorom, a neće biti rešeno ni time što će neko od vas dvoje potencirati na ovoj temi. Bilo bi dobro da makar trenutno – pustite. Jer, sada ne može doći do dogovora. Ne kvarite ono drugo što je lepo između vas. Slobodni – druženja, putovanja, udvaranja. Ukoliko niste završili sa prošlošću – ne brinite, podsetiće vas na sebe.

Posao

Ima mnogo pozitivnih dešavanja vezanih za vaše polje karijere. I vi želite da se pokrenete i ostvarite što više, ali to pokretanje baš i neće ići lagano u ovom periodu. Naime, neke situacije ponavljate, radite stvari na isti način, kao fora menjate a u stvari ne menjate ništa. I to vas koči. Potrebna je dublja promena, a potrebno je i pronaći motivaciju koja baš i nije izražena trenutno kod vas. Ukoliko ste i zakoračili istinski u neke promene – to ide baš sporo. Finansijski segment je povuci – potegni.

Zdravlje

Stariji Lavovi i hronični bolesnici mogu imati učestalije zdravstvene tegobe.

*ALT

DEVICA

Hrana

Nemojte opterećivati želudac i varenje time što ćete jesti konzervirane namirnice, suvu hranu, previše suhomesnatih proizvoda...Prijala bi vam riba, više biljnih vlakana i lagani obroci više puta dnevno.

Ljubav

Ukoliko ste u paru – u nekom ste raskoraku sa partnerom. Ne mora da znači da postoji negativna energija između vas dvoje, jednostavno ovih dana ne funkcionišete na isti način. Vama stoje neka ozbiljna poslovna pitanja kojima morate da se bavite a partner je više okrenut onome što je njemu bitno i kao da vas ne razume. Pokušajte da pronađete više vremena jedno za drugo – ali onog neopterećujućeg vremenskim rokovima i ozbiljnim pitanjima. Slobodne Device – teško da biste vi u ovom periodu mogli započeti kvalitetnu emotivnu priču. Ljubav je obojena ili prošlošću ili blokiranošću, sporošću.

Posao

Poslovni segment je trenutno mesto na kojem ostavljate najveći deo svoje energije i vremena. Vi ste nešto novo pokrenuli, ali ili ste uzeli prevelik zalogaj pa sada pokušavate da se izborite, ili ono što je pokrenuto ide uz mnogo komplikacija i odugovlačenja. No, energija vam jeste dobra i umete da se izborite sa svim što se postavi pred vas, pa se pripremite da provedete vrlo radno ovu nedelju. Budite organizovani i fokusirani, nije trenutak za propuste i greške jer bi vas oni mogli skupo koštati.

Zdravlje

Intenzivnije tegobe hroničnim bolesnicima i meteoropatama.

*ALT

VAGA

Hrana

Jedino što biste istinski trebali da izbegavate jeste preterano uživanje u slatkišima. Probajte da ih zamenite voćem, voćnim salatama ali sa prirodnim zaslađivačima.

Ljubav

Niste u svojoj energiji, niti se vi osećate posebno dobro niti ste zadovoljni funkcionisanjem emotivnog odnosa u kojem ste. Partnerova ponašanja i postupci vam ne prijaju, suviše je to naporno za vas trenutno. Generalno gledano – Vage i njihovi partneri „rade“ na svojim emotivnim relacijama – neko radi na korist, a neko na štetu. Ukoliko radite u korist, rezultati idu sporo, ali idu. Ukoliko radite na štetu – urušavanje već ide mnogo bržim, ali i napornijim tempom. Slobodne Vage – imate emotivne šanse, ali kakve su i šta će vam doneti, kao i koliko dugo mogu trajati – pa, to već zavisi od ličnih natalnih faktora.

Posao

Posao manje više, vas trenutno pare zanimaju. I sve što se dešava u poslovnom segmentu gledaćete kroz prizmu finansija. Što bi se reklo – trudićete se za sve pare. Ili – koliko para, toliko muzike. Generalno gledano – vi biste da funkcionišete mirno, ali vam ne daju. Ne daju okolnosti, ne daju saradnici, menja se sve u trenutku i neočekivano. Ono što hoćete da pokrenete kasni, kao što kasne i informacije i papiri koji su vam od značaja. Ne žurite sa odlukama niti sa potpisivanjem značajnijih ugovora.

Zdravlje

Problemi sa grlom i sinusima.

*ALT

ŠKORPIJA

Hrana

Prijaće vam sve vrste ribe – ali najpre rečna, kao i mlečni proizvodi - jogurt, mladi sir, kiselo mleko i kefir. Slobodno pojačajte unos povrća i to naročito tikvica, paradajza, krastavaca, spanaća, blitve i zelja.

Ljubav

Komunikacija sa emotivnim partnerom neće biti ono čime biste mogli da se pohvalite. Ili neće biti vremena za iole duže priče, ili će na videlo izaći neke laži i prećutkivanja, ili ćete teškim temama podbadati jedno drugo. A možda ćete se jednostavno razmimoilaziti, ćuteći – svako u nekim svojim dilemama i okupiranostima. Generalno gledano, u periodu ste kada se mora rešiti ono što ste nagurali pod tepih. Neko će rešiti i zajednički nastaviti dalje, neko će rešiti....i svako će otići na svoju stranu. Slobodne Škorpije – prošlost, prošlost, pusta prošlost. Ukoliko nemate balaste prošlosti na svojim plećima – e onda ćete ludovati, flertovati, ludo se provoditi i nećete imati nameru da se vežete.

Posao

U nekim poslovnim situacijama i po nekim pitanjima funkcionisaćete kao satić – maltene pa savršeno, bez zastoja, problema – samo rad i rezultati i to oni dobri – odmah. S druge strane, po nekim pitanjima i u nekim saradničkim odnosima osećaćete se blokirano, sputano, bez mogućnosti da možete uraditi nešto da biste promenili situaciju. Bićete u kontaktu sa ljudima koji su zahtevni, imaćete kratke rokove, veliku žurbu i isto tako – veliku mogućnost da napravite greške jer se teško organizujete i fokusirate.

Zdravlje

Mlađi – glavobolje, alergije, sinusi. Stariji – hronične tegobe, naročito koštano zglobnog sistema.

*ALT

STRELAC

Hrana

Unosite više tečnosti, ledenih čajeva, voćnih sokova ili onih od kombinacije povrća i voća, vode – obične ili one blago mineralne. Izbegavajte alkohol i preteran unos kafe i gaziranih napitaka.

Ljubav

Mlad Mesec na samom početku nedelje u sektoru emotivnih partnerstava doneće jednu lepu dozu pozitivne energije u vaše ljubavne relacije. Doduše, partner će umeti da napravi po koji propust ili da izvali glupost od koje vam se digne kosa na glavi i momentalno se nakostrešite – ali uspevaćete vi to da ispeglate kroz emociju, strast, zajedničke akcije i dešavanja. Sve negativno brzo će se zaboravljati. Zato ne pričajte teške priče ovih dana, samo se potrudite da uživate. Slobodni Strelčevi – za ljubav ste definitivno otvoreni, a i ona za vas. Jeste, neke od vas koči prošlost.....i biće prisutna tu i na dalje.

Posao

Neka pitanja morate rešavati i vi stvarno hoćete i želite – ali to sve ide nekako traljavo, opterećujuće po vas, krade vam vreme i kida živce. Posebno ako je papirologija u pitanju. Takođe često će vas u ovoj nedelji zakočiti neke totalne sitnice i gluposti – zabagovaće se kompjuter, nestaće vam podaci, zakasnićete na sastanak, pokvariće se službeno vozilo, izgubićete ključeve od kancelarije itd...Gledajte samo da vi ne izgubite karticu, novac, dokumenta. Živce ćete svakako gubiti, na to se naviknite.

Zdravlje

Tegobe hroničnim bolesnicima. Mlađi – dobro, ali se treba čuvati povreda.

*ALT

JARAC

Hrana

Neka doručak bude obilniji od ostalih obroka. Jaja, sir, kvalitetni suhomesnati proizvodi, hleb sa semenkama. Možete dodati i porciju ovsenih ili ražanih pahuljica sa svežim voćem i kiselim mlekom.

Ljubav

Na prvi pogled – dobro. Na drugi – pa i ne baš. Ok, ima kod vas dvoje i lepe energije i nekih zajedničkih akcija i dešavanja, ali kroz sve to se provlači i nervoza a i partner s vremena na vreme ima naporne momente i teško vam je da ga u tim trenucima trpite. Pogotovo ako se bude vraćao u pitanja i teme od pre Hrista ili ako bude ponavljao postupke koji vama idu na živce. No, izguraćete, stoički. Slobodni Jarčevi – prošlost je tu, u vama. Ili ste vi u njoj. I biće tu i dalje – kod nekih kroz podsećanja, kod drugih kroz konkretna dešavanja. Za potpuno nove emotivne priče i nove ljude ovo baš i nisu savršeni dani.

Posao

U poslovnim vodama ćete se lakše snalaziti nego u emotivnim. Isto ćete imati pritiske, ali sa njima ćete umeti da izađete na kraj. Isto će vas neki ljudi i saradnici smarati, ali neće uspevati da vas suštinski iznerviraju i pogode. Što se obaveza tiče, situacija će biti dvojaka – kod nekih će se naglo povećati obim obaveza i biće vam potrebno dosta energije da ih rešite, dok će kod drugih posao opasti i doneti vam dosadu i nerviranje. Finansijski niste baš zadovoljni, ali uspevate da izađete na kraj sa troškovima.

Zdravlje

Pojačavanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Osetljivost kostiju i zglobova.

*ALT

VODOLIJA

Hrana

Vaša ishrana treba da bude svedena i lagana i jedino je bitno da sadrži dovoljno vitamina i minerala. Meso sa grilovanim povrćem i salatama, pirinač i riba – sami iskombinujte ono što vam najviše prija.

Ljubav

Generalno, energija između partnera i vas se popravila. Ima više prostora za zajedničke trenutke i uživanje. No, kod nekih od vas komunikacija može praviti problem i predstavljati kamen spoticanja jer kao da nećete baš uvek hteti da čujete jedno drugo ili ćete se pogrešno razumeti. Kod drugih – postoje neke teme, pitanja i problemi koje niste rešili (ne moraju da se vezuju striktno za vaš odnos) a koje vas oboje opterećuju. Ovo ne možete rešiti preko noći, potrudite se da razgovarate što više. Slobodne Vodolije – hoćete vi napred i neki od vas to i mogu. No, mnogo je više onih kojima se ne da da se pomere i uđu u nove emotivne priče. Prošlost morate rešiti ili sami sa sobom ili sa osobom koja vas koči.

Posao

Saradnici i kolege će vas ili smarati ili nervirati. Biće previše spori za vaše brzine, previše naporni i komplikovani. Umesto da pojednostave, oni će upetljavati i oduzimati vam vreme i živce. To povremeno može da vam zaista ide na nerve pa da odreagujete impulsivno ili da rečima „oduvate“ nekog. Takođe, čeka vas neka zamorna papirologija i isti takvi dogovori – uspećete sve da rešite na kraju, ali ćete se dobrano umoriti. Obim obaveza će se povećati, završićete sve na vreme ali na jedvite jade.

Zdravlje

Problemi sa koštano zglobnim sistemom. Odmarajte se više.

*ALT

RIBE

Hrana

Ukoliko ste nabacili koje kilo viška – lako ćete vi to skinuti ukoliko malo povedete računa o ishrani. Izbacite slatkiše i grickalice u večernjim satima i neka na vašem tanjiru bude više povrća.

Ljubav

Pa, ovo može biti prilično zahtevna nedelja za vaše emotivne relacije. Komunikacija će definitivno predstavljati problem kao i bilo koji dogovor sa partnerom. Neki od vas mogu smatrati da partner nešto prikriva, da se ponaša čudno i neuobičajeno. To će automatski probuditi vaše strahove i nesigurnost. Takođe, pitanja koja su vas opterećivala ranije i teme koje niste rešili – ponovo će početi da vam stvaraju nemire. Potrudite se da pričate, što više, iskreno i otvoreno. Slobodne Ribe – nije savršen momenat za pokretanje novih ljubavnih priča. Mogući su kontakti i susreti sa starim znancima i ljubavima.

Posao

Povremeno ćete imati osećaj da se igrate gluvih telefona sa saradnicima. Niko nikog neće na pravi način čuti niti razumeti, pa su itekako moguće greške, ponavljanja, ispravljanja, rad ispočetka. Možete biti onespokojeni ili zabrinuti zbog nekih informacija koje dolaze do vas – ne shvatajte ništa zdravo za gotovo, brzo ćete videti da je dosta toga preuveličano. Ukoliko je potrebno da donesete značajniju odluku – možda je bolje sačekati malo. Finansije se popravljaju i pored troškova koji su dosta „jaki“.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, variranje pritiska, problemi sa želucem i sinusima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare