Veze i odnosi

Sve više muškaraca bira starije žene, ovo je razlog

Zašto sve više muškaraca bira starije žene? Tajna savršene veze ili?

13.06.2024.

18:43

Izvor: Avaz.ba

35
Sve više muškaraca bira starije žene, ovo je razlog
Profimedia

Podeli:

ako se možda čini neobičnim, sve je više muškaraca koji se odlučuju za vezu sa starijim ženama. Čak i među poznatim ličnostima, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit, koja je od njega starija 24 godine, ovakve veze su češće nego što se misli. Iako su izložene predrasudama, ove veze često opstaju i pokazuju se uspešnima. Da li je to normalno?

Bračna i porodična savetnica, kao i seksualna terapeutkinja Čeriti Danker, kaže da ne postoji univerzalna definicija normalnog u ovom slučaju. Istraživanja pokazuju da ljudi obično biraju partnere sličnih godina, ali to ne znači da je privlačnost prema starijim ženama nenormalna ili loša. U stvari, istraživanja pokazuju da je veliki broj muškaraca bar jednom osećao privlačnost prema starijim ženama, a čak 90% njih je bilo otvoreno za vezu s njima.

Starije žene često imaju veće samopouzdanje i samosvest, što ih čini privlačnijima. One su često direktnije i jasnije izražavaju svoje potrebe, što mnogim muškarcima odgovara. Osim toga, starije žene su često seksualno iskusnije i spremnije za otvorenu komunikaciju, što može poboljšati kvalitet veze.

Psihoterapeutkinja Pejdž Henri dodaje da starije žene obično imaju veću samostalnost i životno iskustvo, što može smanjiti pritisak na mlađe muškarce da moraju brzo osigurati stabilnu budućnost. Ove veze često nude opuštenu atmosferu i zabavu, bez pritiska ozbiljne veze ili roditeljstva.

Ipak, veza sa starijom ženom može imati svoje izazove, kao što su razlike u životnim ciljevima ili društvenim normama. Takođe, ove veze često su izložene stigmi i kritici iz okoline.

U krajnjoj liniji, važno je da oba partnera budu srećna i zadovoljna u vezi, bez obzira na godine. Dokle god je veza zdrava i podržava vas, ne trebate brinuti o tome što drugi misle.