Aktuelno

Modni povratak iz 80-ih: "Ružne" cipele su najveći hit ove sezone FOTO

Dok ih pojedini obožavaju, drugima su omražene i nikada ih ne bi nosili. Ipak, u periodu pred nama biće veoma popularne.

12.09.2024.

12:17

Izvor: Zadovoljna.hr/M.P.

5
Modni povratak iz 80-ih: "Ružne" cipele su najveći hit ove sezone FOTO
Maksim Ladouski/Shutterstock

Podeli:

Iako jesen kalendarski još nije stigla i teško nam je da se već oprostimo od leta, ružno vreme je pred nama. Jesenja garderoba prepuna je komada koji su i šik i elegantni. Tu su mantili, divne haljine, omiljeni džins, košulje, bluze, pletivo... Onda su tu i mokasine, čizme, poluduboke cipele... Pisali smo o popularnim džins suknjama, o retro frizuri, o mantilima, a sada ćemo saznati i koje cipele će biti modni pogodak.

Ove jeseni među popularne modele obuće ugurale su se i cipele koje redovno izazivaju podele - dok su nekima odlične, drugima spadaju u kategoriju "ružnih cipela".

Reč je o brodskim cipelama/brodaricama, obući koja je prvobitno bila namenjena za jedrenje, a onda je u nekom trenutku postala neizostavni deo mode.

Poslednji put brodarice su bile veliki hit pre više od deset godina, nosile su se i 80-ih, a sada su se vratile i ako je verovati modnim stručnjacima, biće vrlo popularne u periodu pred nama.

Velike zasluge za povratak brodarica ima i modna kuća Miu Miu, koja ih je uvrstila u svoju kolekciju obuće krajem prošle godine.

Njihovi modeli trenutno su rasprodati, što znači da je trend pronašao put do obožavateljki. U svakom slučaju, cipele koje izazivaju podele nisu svima ružne, a kombinacije u nastavku teksta su dokaz da mogu izgledati baš dobro kao deo (jesenjih) modnih izdanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Budući da su mišljenje podeljena oko ovog modela cipela (i ženskih i muških), kojoj vi grupi pripadate?

loader