Pet načina kako da pomognete muškarcu da izdrži duže tokom odnosa

Nije neka novost da je muškarcima potrebno manje vremena nego ženama da postignu orgazam. A kada se to dogodi, seks je najčešće gotov.

Subota, 26.02.2022.

14:34

Izvor: B92

Pet načina kako da pomognete muškarcu da izdrži duže tokom odnosa
Foto: LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Nakon ejakulacije, muškarci prolaze kroz refraktorno razdoblje u kojem ne mogu postići drugu erekciju određeno vreme (žene imaju malo ili nimalo refraktornog razdoblja). To je normalno i varira, ali postoje načini da prekinete snošaj.

Žene saglasne: Muškarci koji su najbolji u krevetu dele jednu istu osobinu

"Seks nije linearna situacija, već fluidna. Ne morate svaki put raditi sve iste stvari istim redosledom", kaže dr Kerol Kvin, seksološkinja iz "Good Vibrationsa". Osim toga, sposobnost da dugo izdržite nije nužno ključ za seksualno uživanje vaše partnerke. Iako, naravno, ni vi ne želite da se stvari prebrzo završe.

Ovo su najčešće greške koje muškarci uporno rade u krevetu

Evo najboljih metoda koje možete isprobati ako želite duže izdržati u krevetu.

O čemu muškarci i žene razmišljaju dok masturbiraju - inspiriše ih ista bezobrazna misao

1. Provedite ritual pre predigre
Masturbiranje pre seksa je jedan od načina dobijete vremena. Korišćenjem refraktornog razdoblja, kaže Kvin, dajete sebi priliku da izdržite duže sa svojom partnerkom.

2. Uključite igračke
Ako tražite alat koji će vam pomoći da duže izdržite u krevetu, razmislite o prstenu za penis. Neće delovati svim muškarcima, ali stručnjakinja kaže da može pomoći da se produži erekcija ograničavanjem protoka krvi iz penisa.

3. Strateški promenite pozu
"Promena položaja dobar je izvor ometanja", kaže Kvin. Naime, što više nepoznato, to bolje.

"Telu je mnogo teže da doživi orgazam u položaju u kojem pre nije probao. Ako obično doživljavate orgazam ležeći, možda će vam trebati više vremena da postignete orgazam stojeći. To je zbog načina na koji vaše telo razume svoj položaj u prostoru i na koje se mišiće treba osloniti. Promena položaja je izvrstan način da stvari ostanu zabavne, a da vašem telu date vremena da promijeni fokus", kaže ona.

4. Usporite
Dobar seks je maraton, a ne sprint.

"Mnogi muškarci brzaju tokom polnog odnosa. Ali polagano kretanje može biti osećajnije, intimnije i ugodnije i može olakšati praćenje nadolazećeg orgazma", kaže Kvin. Dakle, ako želite duže izdržati u krevetu, jednostavno pokušajte usporiti. To nije trka. To je jedno od retkih životnih područja u kojima se prvim mestom zapravo nalazite na poslednjem mestu.

5. Isprobajte edžing ​​tehniku
Edžing tehnika se odnosi na oblik kontrole orgazma gde pojedinac smanjuje stimulaciju neposredno pre nego što dođe do neizbežne ejakulacije. Drugim rečima, to znači usporiti pre nego što dostignete tačku bez povratka. Prema Kvin, najbolje je da sami isprobate tu tehniku ​​pre nego što je unesete u spavaću sobu.

"Najbolji način za početak učenja ove metode je tokom masturbacije, kada se stvarno možete skoncentrisati na fizičke i seksualne promene koje vode do vrhunca", kaže Kvin. Neki muškarci tvrde da edžing zapravo može dovesti do vrhunskih orgazama, pa od toga neće imati koristi samo vaša partnerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.