Parovi koji su ušli u proces vantelesne oplodnje u strahu: Evo kakva ih sudbina očekuje VIDEO

Od uvođenja vanrednog stanja sve procedure vantelesne oplodnje o trošku RFZO odložene su do daljeg.

Sreda, 22.04.2020.

17:28

Izvor: Super žena

Parovi koji su ušli u proces vantelesne oplodnje u strahu: Evo kakva ih sudbina očekuje VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Sandra Jovanović iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" kaže da parovi koji zbog trenutne situacije tapkaju u mestu, nastavak započetih procedura mogu da očekuju kad se pandemija bude stišala i vanredno stanje zaustavilo.

"Trenutno sva evropska udruženja kažu da se vantelesna oplodnja ne radi. Parovima preporučujemo da budu mirni i da pokušaju da lokalizuju stres. Svi koji imaju neko pitanje i neku nedoumicu vezanu za VTO svakako mogu da pozovu na 0800 333030 i da dobiju odgovor vezano za konkretan slučaj", rekla je Jovanovićeva za 150 minuta.

Kako je objasnila, razumljivo je da parovi upadaju u psihološki problem kada će sve da se nastavi, da li će im isteći analize, kako da nastave dalje...

"Naročito je teško ženama koje pune 42 godine i onima koje su u ovom periodu napunile toliko i misle da su izgubile pravo, ali to će im biti nadoknađeno kad se završi vanredno stanje. Dodaće se ovi meseci koje gube u ovom trenutku i to treba da ih smiri. Oni koji čekaju na donacije u inostranstvu moraju da sačekaju da se granice otvore da bi mogli da izađu. Svi drugi parovi koji psunjavaju uslove za VTO će svoju priliku dobiti kasnije", otkriva Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare