Veze i odnosi

Seksualne navike koje ne treba da zapostavljate

Konstantno slušamo o tome kako nikad ne bi trebalo upasti u seksualnu rutinu i kako bi stalno trebalo isprobavati nove stvari. Ali isto tako važno je i održavanje nekih dobrih seksualnih navika.

Utorak, 24.12.2013.

13:50

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Seksualne navike koje ne treba da zapostavljate Evo sto bi svaki par trebalo redovno da praktikuje u seksualnom zivotu: Traziti od partnera ono sto zelite Mnogi parovi imaju problema s tim da jedno drugome daju smernice, odnosno da traze ono sto zele u krevetu. To smatraju krajnje neromanticnim. Strucnjaci stoga savetuju da je o seksu bolje pricati izvan spavace sobe, na taj nacin se izbegne pritisak koji se moze osetiti tokom seksa. Nadalje, bolje je reci, na primer: 'Svidja mi se kad...', nego: 'Ne svidja mi se kad...' Kad vam postane prijatnije da pricate o seksu mozete nesto da zatrazite i tokom seksa tako da to uoblicite u varijantu 'prljavog razgovora'. Redovno samozadovoljavanje Muskarcima verovatno ne treba ovo savetovati, problem je sa zenama. Istrazivanja su pokazala da neke zene jos ne znaju kako same sebi da ugode i vestine samozadovoljavanja su im nepoznate. Samozadovoljavanje ne treba forsirati, to bi trebalo da bude uzitak koji se redovno praktikuje. Svaka bi zena na taj nacin trebalo bolje da upozna svoje telo i da nauci sta joj odgovara i sta joj se svidja. Za pocetak ne treba razmisljati o orgazmu, dovoljno je samo da se opustite i istrazujete. Masturbacija je oblik seksualnog eksperimentisanja i nema niceg loseg u tome. Koristite lubrikant i kad mislite da vam ne treba Prirodna zenska lubrikacija ponekad nije dovoljna i nije pokazatelj toga koliko je zena uzbudjena. Na to uticu razni faktori; faza menstrualnog ciklusa, godine, ishrana... Kako suvoca vagine ne bi predstavljala problem, najbolje je da pri ruci uvek imate lubrikant. Nemojte preispitivati zenski orgazam Mnoge zene imaju problema s postizanjem orgazma, a opterecavanje time nece pomoci. Cim zena brine o tome da li ce ili nece doziveti vrhunac moze da zaboravi na to da ce biti orgazma. Umesto da se usredsredite na orgazam, fokusirajte se na uzitak i telo. Samo to ucinite Zbog vaseg zdravlja, ponekad bi trebalo da vodite ljubav, iako vam se bas to i ne radi. Ovo vazi i za muskarce i za zene. Nije pozeljno cekati i cekati da se sve poklopi. Ponekad necete imati vremena, ponekad cete biti umorni... Ako vam se precesto dogadja da trazite opravdanja kako ne biste vodili ljubav, vas seksualni zivot ce osiromasiti. Nemojte previse da razmisljate, samo to ucinite, necete zazaliti. Izvor: hot screenshot/youtube hot Konstantno slusamo o tome kako nikad ne bi trebalo upasti u seksualnu rutinu i kako bi stalno trebalo isprobavati nove stvari. Ali isto tako vazno je i odrzavanje nekih dobrih seksualnih navika. Konstantno slusamo o tome kako nikad ne bi trebalo upasti u seksualnu rutinu i kako bi stalno trebalo isprobavati nove stvari. Ali isto tako vazno je i odrzavanje nekih dobrih seksualnih navika.

Evo što bi svaki par trebalo redovno da praktikuje u seksualnom životu:

Tražiti od partnera ono što želite

Mnogi parovi imaju problema s tim da jedno drugome daju smernice, odnosno da traže ono što žele u krevetu. To smatraju krajnje neromantičnim. Stručnjaci stoga savetuju da je o seksu bolje pričati izvan spavaće sobe, na taj način se izbegne pritisak koji se može osetiti tokom seksa. Nadalje, bolje je reći, na primer: 'Sviđa mi se kad...', nego: 'Ne sviđa mi se kad...' Kad vam postane prijatnije da pričate o seksu možete nešto da zatražite i tokom seksa tako da to uobličite u varijantu 'prljavog razgovora'.

Redovno samozadovoljavanje

Muškarcima verovatno ne treba ovo savetovati, problem je sa ženama. Istraživanja su pokazala da neke žene još ne znaju kako same sebi da ugode i veštine samozadovoljavanja su im nepoznate. Samozadovoljavanje ne treba forsirati, to bi trebalo da bude užitak koji se redovno praktikuje. Svaka bi žena na taj način trebalo bolje da upozna svoje telo i da nauči šta joj odgovara i šta joj se sviđa. Za početak ne treba razmišljati o orgazmu, dovoljno je samo da se opustite i istražujete. Masturbacija je oblik seksualnog eksperimentisanja i nema ničeg lošeg u tome.

Koristite lubrikant i kad mislite da vam ne treba

Prirodna ženska lubrikacija ponekad nije dovoljna i nije pokazatelj toga koliko je žena uzbuđena. Na to utiču razni faktori; faza menstrualnog ciklusa, godine, ishrana... Kako suvoća vagine ne bi predstavljala problem, najbolje je da pri ruci uvek imate lubrikant.

Nemojte preispitivati ženski orgazam

Mnoge žene imaju problema s postizanjem orgazma, a opterećavanje time neće pomoći. Čim žena brine o tome da li će ili neće doživeti vrhunac može da zaboravi na to da će biti orgazma. Umesto da se usredsredite na orgazam, fokusirajte se na užitak i telo.

Samo to učinite

Zbog vašeg zdravlja, ponekad bi trebalo da vodite ljubav, iako vam se baš to i ne radi. Ovo važi i za muškarce i za žene. Nije poželjno čekati i čekati da se sve poklopi. Ponekad nećete imati vremena, ponekad ćete biti umorni... Ako vam se prečesto događa da tražite opravdanja kako ne biste vodili ljubav, vaš seksualni život će osiromašiti. Nemojte previše da razmišljate, samo to učinite, nećete zažaliti.

Izvor: hot

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.