Zdravlje žene

Zašto je cimet spas za žene?

Pogledajte kako možete uz pomoć ovog začina da regulišete problem sa hormonima...

Nedelja, 29.12.2013.

22:57

Izvor: bebac

Default images

Podeli:

Zasto je cimet spas za zene? I cimet cesto koristimo samo kao dodatak jelima, no on uveliko moze doprineti nasem zdravlju. Nova istrazivanja dovode do saznanja da ovaj mirisni zacin isto tako moze pomoci zenama sa neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa zacecem. Mala studija sprovedena na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, dolazi do zakljucka da su zene s policisticnim jajnicima, koje su uzimale ovaj zacin svaki dan, uravnotezile menstrualni ciklus u roku od sest meseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu! “Naucnici vec duze vreme pokusavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek sa sindrom policisticnih jajnika", izjavio je autor istrazivanja dr. Daniel Kort i dodao: "Ovim istrazivanjem smo otkrili da jedan, naizgled obican zacin, moze biti spas za zene koje pate od sindroma policisticnih jajnika." Procenjuje se da u svetu pet do deset odsto zena ima sindrom policisticnih jajnika. U Americi se procenjuje da ih je pet miliona. Simptomi ovog sindroma su neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu. Naucnici smatraju da cimet, osim na policisticne jajnike, moze uticati na organizam tako sto ce poboljsati sposobnost tela za procesuiranje glukoze i insulina. U Kini, Japanu i zemljama Dalekog Istoka, zenama koje ne mogu da ostanu trudne posluzuje se cimet u prahu, u pola cajne kasike meda, te se stavlja na zvakacu gumu, kako bi prah po malo tokom dana ulazilo u organizam. Ukoliko vam se ne svidja ovaj nacin, jednostavno ovom smesom par puta na dan namazite desni. izvor: bebac; yappscotta/sxc.hu bebac Pogledajte kako mozete uz pomoc ovog zacina da regulisete problem sa hormonima... Pogledajte kako mozete uz pomoc ovog zacina da regulisete problem sa hormonima...

I cimet često koristimo samo kao dodatak jelima, no on uveliko može doprineti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni začin isto tako može pomoći ženama sa neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala studija sprovedena na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest meseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu!

“Naučnici već duže vreme pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek sa sindrom policističnih jajnika", izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Kort i dodao: "Ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika."

Procenjuje se da u svetu pet do deset odsto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procenjuje da ih je pet miliona. Simptomi ovog sindroma su neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Naučnici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može uticati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tela za procesuiranje glukoze i insulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog Istoka, ženama koje ne mogu da ostanu trudne poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne kašike meda, te se stavlja na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tokom dana ulazilo u organizam. Ukoliko vam se ne sviđa ovaj način, jednostavno ovom smesom par puta na dan namažite desni.

izvor: bebac; yappscotta/sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare