Roditeljstvo

Tužne ispovesti roditelja, zbog dece su izgubili sva prijateljstva VIDEO

Ovo su njihove životne priče...

16.05.2024.

8:19

Izvor: index.hr/superžena

11
Tužne ispovesti roditelja, zbog dece su izgubili sva prijateljstva VIDEO
FamVeld/Shutterstock

Podeli:

Parovi bez dece čine 40 odsto porodičnih domaćinstava u Velikoj Britaniji, pokazala je službena statistika. Ta brojka bi značajno mogla da poraste, jer su roditelji na TikToku počeli da objavljuju svoje životne priče. Odnosno, kako su zbog dece izgubili većinu prijateljstava.

"Kad postaneš majka ili otac, saznaš ko su ti pravi prijatelji", tvrde kreatori sadržaja dok iskreno govore o nedostatku podrške koji se javlja kada neko postane roditelj.

"Osećam se kao da više ne postojim, jer imam dete. Niko me ne zove na događaje. Postala sam osoba koja menja pelene, priprema bočice i čeka da bude uključena", rekla je Šenon Alman na TikToku.

Čelsi, koja je svoje prvo dete rodila u novembru, takođe je podelila svoje iskustvo.

"Kad dobiješ dete, shvatiš da ti nisu svi prijatelji. Silne žene jedva čekaju da stigne beba, obećavaju ti da će uvek biti tu za tebe, ali kada rodiš, više ih nema. Nema poruka, niko se ne trudi da te pozove negde i ostaneš sama u jednom od najtežih trenutaka u životu", navela je.

Sofi Heris kaže da mnogi roditelji osećaju ogromnu tugu zbog izgubljenih prijateljstava nakon što postanu roditelji.

"Niko ne govori o tome, ali to se stvarno događa. Ponekad su to prijatelji za koje misliš da će uvek biti tu, a oni jednostavno, nestanu. A nekad postanete osoba koja je previše opterećena i iscrpljena da bi izašla, i vremenom budete izolovani. U svakom slučaju, to je nešto što niko ne očekuje u postporođajnom periodu", zaključila je.