Fitnes i dijeta

Za 8 meseci izgubila 24 kg: Jedna jednostavna navika joj je promenila život FOTO/VIDEO

Jedna žena iz Austrlije Dils Li je na društvenim mrežama objavila svoju fizičku transformaciju tokom koje je za osam meseci izgubila 24 kilograma.

11.04.2024.

18:17

Izvor: superžena/klix.ba

3
Za 8 meseci izgubila 24 kg: Jedna jednostavna navika joj je promenila život FOTO/VIDEO
Drazen Zigic/Shutterstock

Podeli:

Navela je da je u junu prošle godine dotakla dno nakon što je dostigla težinu od 87 kilograma. Iako smatra da nema ništa loše u tome što je bila punija, kazala je da je višak kilograma dosta uticao na njeno fizičko i psihičko zdravlje.

"Došla sam do tačke gde sam se loše osećala u sopstvenom telu. Na Instagramu sam videla objavu u kojoj je navedeno da ako ne trenirate, a vaš partner trenira, verovatno ćete umreti sedam godina pre njega. Ovo me je zaista uplašilo", između ostalog je navela.

Želela je što pre da poboljša svoj život, ali nije znala šta prvo da uradi. Međutim, nakon što je počela da šeta sa prijateljicom, umesto da sedi u kafiću, primetila je ogromnu promenu.

Počela je da gubi kilograme, a onda je krenula u teretanu pet puta nedeljno. Nakon toga je potražila pomoć nutricionistkinje, koja joj je osmislila dijetu s malom količinom ugljenih hidrata i većom količinom proteina. Kaže da se oseća fenomenalno nakon što je ispunila svoj cilj.

"Primetila sam toliko pozitivnih promena kada je reč o zdravlju. Psihički se bolje osećam i kontrolišem anksioznost. Svi simptomi moje insulinske rezistencije i hormonskog nesklada sada su pod kontrolom", objavila je.