Stilski trikovi koji izdužuju figuru FOTO

Iako se crna uvek ističe kao ona koja vizuelno stanjuje, nema razloga da se ograničavamo samo na spomenutu boju.

Nedelja, 10.04.2022.

10:30

Izvor: Vijesti

Stilski trikovi koji izdužuju figuru FOTO
Foto: sama_ja/Shutterstock

Podeli:

Sve žene niže od manekenskih metar i osamdeset imaju problem s predugim pantalonama ili rukavima. Magični štapić ne postoji, ali uz pomoć nekoliko trikova ipak je moguće vizuelno visini 'dodati' nekoliko centimetara i figuru učiniti izduženijom.

Apsolutni trend proleća - žene ga obožavaju, već je na ulicama Beograda FOTO

Frizura

Da, i frizura može doprineti vizuelnom efektu više i duže figure. I ne, to ne znači da kosu treba da natapirate u stilu rok zvezda. Ravna frizura izgledaće elegantno i izdužiće crte lica. Ali ponekad duga kosa može vizuelno skratiti figuru, pa je najidelanije rešenje podići kosu u punđu.

Da li je ovo haljina ili je glumica naga? Vatrena Bela je zbunila mnoge FOTO

Top

Nepisana 'formula' za izduživanje figure jeste 1/3 torza naspram 2/3 nogu. To se može postići tako što se top (bilo da se radi o običnoj majici, svilenoj bluzi ili pletivu) zatakne ili ugura u pantalone, poželjno one visokog struka.

Pantalone

Kad je cilj odećom izdužiti figuru, pantalone su ključni deo. One visokog struka i tamnijih boja su optimalne, ali nisu jedini izbor.

Trenutno popularne zvonaste tamne farmerice su odličan izbor koji vizuelno stanjuje. Ali, ne smeju biti prekratke, jer će tako 'rezati' figuru, a preduge će se vući po podu i ponovno stvoriti kontraefekt.

S druge strane, uvek popularni sasvim uzani ili ravni modeli izgledaće bolje ako sežu malo izdnad gležnjeva i otkrivaju ih.

Kraće pantalone najbolje će izgledati ako ih kombinujemo sa čizmama i čarapama u istoj boji, pa se na taj način ista boja nastavlja punom dužinom nogu.

Cipele

Jedan trik koji dobro znaju holivudske zvezde poput Anđeline Džoli i Dženifer Aniston je izduživanje nogu cipelama u 'nude' nijansama. Cipele s visokom potpeticom u odgovarajućoj nijansi kože ostavljaju utisak dužih nogu, a par dodatnih centimetara dodaje špic završetak.

Cipele sa štiklom nisu jedine - sličan efekat imaće i baletanke u boji kože.

Kada se nose duge farmerice ili crne pantalone, noge će vizuelno izdužiti čizmice u istoj boji kao i pantalone.

Boje

Iako se crna uvek ističe kao ona koja vizuelno stanjuje, nema razloga da se ograničavamo samo na ovu boju. Kada je reč o bojama, možemo nositi sve, a ključ za vizuelno višu i izduženiju figuru je monohromatika. Ružičasta, plava, siva, zelena i druge boje mogu biti jednako moćne u stvaranju elegantnog izgleda, bitno je držati se iste nijanse od glave do pete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare