Recepti

Tortilje s piletinom

Brz i jednostavan obrok koji je spreman za se svega dvadesetak minuta.

Petak, 18.10.2013.

10:14

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Tortilje s piletinom Sastojci 4 kore za tortilje pola pecenih pilecih grudi (ili oko 300 g ostataka od pileceg pecenja) zelena salata pesto sos majonez 1 veci paradajz Priprema Tortilje zagrejte u tiganju s jedne i druge strane, pa postavite jednu pred sebe. Na pola tortilje namazite malo pesta, tu dodajte 2 lista zelene salate, preko salate dodajte cetvrtinu kolicine mesa (seckanog), pa ga prelijte s malo majoneza. Dopunite cetvrtinom seckanog paradajza, pa umotajte tortilju u oblik po svom ukusu. Na isti nacin napravite i ostale tortilje. Po zelji ih mozete dodatno zagrejati u tiganju bez dodataka. Napomena Tortilje su odlican nacin da iskoristite manje kolicine hrane koja vam je preostala u frizideru, a cine i odlicno resenje za rucak na poslu. Prijatno! Izvor i foto: hranazadusu.com hrana za dusu Brz i jednostavan obrok koji je spreman za se svega dvadesetak minuta. Brz i jednostavan obrok koji je spreman za se svega dvadesetak minuta.

Sastojci

  • 4 kore za tortilje
  • pola pečenih pilećih grudi (ili oko 300 g ostataka od pilećeg pečenja)
  • zelena salata
  • pesto sos
  • majonez
  • 1 veći paradajz


Priprema

Tortilje zagrejte u tiganju s jedne i druge strane, pa postavite jednu pred sebe. Na pola tortilje namažite malo pesta, tu dodajte 2 lista zelene salate, preko salate dodajte četvrtinu količine mesa (seckanog), pa ga prelijte s malo majoneza. Dopunite četvrtinom seckanog paradajza, pa umotajte tortilju u oblik po svom ukusu. Na isti način napravite i ostale tortilje. Po želji ih možete dodatno zagrejati u tiganju bez dodataka.

Napomena

Tortilje su odličan način da iskoristite manje količine hrane koja vam je preostala u frižideru, a čine i odlično rešenje za ručak na poslu.

Prijatno!

Izvor i foto: hranazadušu.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare