Veze i odnosi

Život u "grehu", pa brak – da ili ne?

Zajednički život pre sklapanja građanskog braka čini da veza traje i godinama duže, tvrdi se u rezultatima novog istraživanja.

Nedelja, 26.01.2014.

13:37

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Zivot u "grehu", pa brak – da ili ne? Nova studija je dokazala da su parovi koji zive zajedno skloniji da im veza traje i do osam godina duze za razliku od onih koji zure u brak. Strucnjaci kazu da je zajednicki zivot jako vazna stavka i prva faza ka gradjenju ozbiljnije veze. “Vanbracne zajednice su veoma ceste. Mnogo parova pocinje tako, a mnogo vise takvih veza traje duze od brakova”, kaze Odri Lajt sa drzavnog Univerziteta u Ohaju dodajuci da se parovi u ovakvim zajednicama ne vencavaju pod obavezno. Zene koje upoznaju partnere u periodu izmedju 24. i 28. godine imaju 52 odsto vece sanse za dugu vezu. Zene koje upoznaju partnre izmedju 30. i 34. godine imaju 78 odsto vece sanse da zapocnu vanbracnu zajednicu. “Kako su zene starije, one ce se radije opredeliti za zajednicki zivot s partnerom pre braka. Isto vazi i za one koje drugi put zapocinju zivot s nekim” Ipak, istrazivaci kazu da njihovi rezultati ne bi trebalo da budu parametar nesigurnim ljudima da li da se vencaju ili prvo zive s partnerom. Podelite sa nama svoje misljenje o vanbracnim zajednicama i zivotu pre braka... foto: ambro/freedigitalphotos.net Super zena Zajednicki zivot pre sklapanja gradjanskog braka cini da veza traje i godinama duze, tvrdi se u rezultatima novog istrazivanja. Zajednicki zivot pre sklapanja gradjanskog braka cini da veza traje i godinama duze, tvrdi se u rezultatima novog istrazivanja.

Nova studija je dokazala da su parovi koji žive zajedno skloniji da im veza traje i do osam godina duže za razliku od onih koji žure u brak. Stručnjaci kažu da je zajednički život jako važna stavka i prva faza ka građenju ozbiljnije veze.

“Vanbračne zajednice su veoma česte. Mnogo parova počinje tako, a mnogo više takvih veza traje duže od brakova”, kaže Odri Lajt sa državnog Univerziteta u Ohaju dodajući da se parovi u ovakvim zajednicama ne venčavaju pod obavezno.

Žene koje upoznaju partnere u periodu između 24. i 28. godine imaju 52 odsto veće šanse za dugu vezu. Žene koje upoznaju partnre između 30. i 34. godine imaju 78 odsto veće šanse da započnu vanbračnu zajednicu.

“Kako su žene starije, one će se radije opredeliti za zajednički život s partnerom pre braka. Isto važi i za one koje drugi put započinju život s nekim”

Ipak, istraživači kažu da njihovi rezultati ne bi trebalo da budu parametar nesigurnim ljudima da li da se venčaju ili prvo žive s partnerom.

Podelite sa nama svoje mišljenje o vanbračnim zajednicama i životu pre braka...

foto: ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.